Ελλάδα

Το Δίκτυο “SDG 17 Greece”, ανοίγει μια νέα προοπτική για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα με 17 στόχους « Βιώσιμης Ανάπτυξης», οι οποίοι εκφράζουν τις σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις

Επίσημο και πλήρες μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτιστικού Τουρισμού (European Cultural Tourism Network -ECTN) έγινε πρόσφατα η χώρα

ToECTN αποτελεί μια παγκόσμια ένωση που τελεί υπό τη βελγική νομοθεσία και συνιστά το μοναδικό πανευρωπαϊκό δίκτυο με αντικείμενο τον βιώσιμο πολιτιστικό Τουρισμό και την προώθησή του. Μεταξύ των μελών του δικτύου συγκαταλέγονται κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί, δημόσιες και ανεξάρτητες αρχές, ΜΚΟ και ερευνητικά Ινστιτούτα. Το ECTN είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς που συντονίζεται από την Europa Nostra υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Τουριστικού Μανιφέστο για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση, το οποίο συντονίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών. Το ECTN αριθμεί επί του παρόντος 29 μέλη σε 19 επιμέρους χώρες, συμπεριλαμβανομένων 13 κρατών-μελών της Ε.Ε. και 6 συνδεδεμένων χωρών. Περιλαμβάνει επίσης στα πλήρη μέλη του 20 αρχές από ισάριθμες χώρες προορισμού και 9 συνεργαζόμενα μέλη – Ινστιτούτα, Πανεπιστήμια και ΜΚΟ.

 

 

Η κ Μαρίνα Σταυράκη -Πατούλη
Πρόεδρος SDG 17 Greece  -Πρόεδρος της UNESCO Βορείων Προαστείων -Δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου.

ευχήθηκε για την νέα χρονιά:

«Τα διδάγματα της χρονιάς που φεύγει ας γίνουν οδηγός για τους στόχους που μπορούμε να κατακτήσουμε το 2021.Με πίστη και αισιοδοξία ας κάνουμε μια δυναμική επανεκκίνηση στη ζωή μας, χαράσσοντας το δρόμο προς μια κοινωνία δικαιοσύνης,ενα κόσμο που προχωρά μπροστά χωρίς ν αφήνει πίσω κανέναν ,χωρις να αποκλείει κανέναν.

Κάθε στόχος και μια δέσμευση ,καθένας μας κ ενας συνοδοιπόρος  .Ας γίνουμε εμείς οι ίδιοι το παράδειγμα για ν αλλάξουμε τον κόσμο μας ,και την πορεία του προς ένα βιώσιμο μέλλον».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button