ΕλλάδαΟικονομία

Το Χρηματιστήριο θα λειτουργήσει κανονικά αύριο 7/9 μετά την σημερινή διακοπή λόγω τεχνικού προβλήματος

Ο όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών εντόπισε την αιτία του τεχνικού προβλήματος στο σύστημα ΟΑΣΗΣ και δήλωσε πως η συνεδρίαση της 7 Σεπτεμβρίου της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Ο όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών ενημερώνει ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης σημειώθηκε τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα ΟΑΣΗΣ, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία ομαλής εξυπηρέτησης των εφαρμογών ενός σημαντικού αριθμού μελών του.

Η διοίκηση του Χρηματιστηρίου  εκφράζει την λύπη της για την αναστάτωση που προκλήθηκε στο επενδυτικό κοινό από το τεχνικό πρόβλημα το οποίο την ανάγκασε να διακόψει  τη σημερινή συνεδρίαση.

Η αιτία του προβλήματος εντοπίστηκε σε σφάλμα του λογισμικού που ευθύνεται για την επικοινωνία των εφαρμογών των μελών με το σύστημα διαπραγμάτευσης (ODL Gateway), και δεν κατέστη δυνατή η έγκαιρη αποκατάστασή του για το σύνολο των μελών εντός του χρόνου λειτουργίας της αγοράς.

Για την ομαλή διεξαγωγή και ολοκλήρωση των απαιτούμενων λειτουργιών (ενδεικτικά: υπολογισμός τιμών κλεισίματος προϊόντων και δεικτών, παραγωγή αρχείων εκκαθάρισης και διακανονισμού, ενημέρωση μελών και data vendors) η αγορά επαναλειτούργησε στις 17:20.

Οι τιμές κλεισίματος προσδιορίστηκαν με βάση τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Λειτουργίας του ATHEX και τις σχετικές Αποφάσεις (Απόφαση 22).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button