Ελλάδα

Την Δευτέρα ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα των ραντεβού για όσους είναι 85 ετών και άνω -Με ποιο τρόπο θα γίνουν

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι στόχος είναι να γίνονται 8.000, ίσως και παραπάνω, εμβολιασμοί την ημέρα, σημειώνοντας ότι αναπτύσσονται στα νοσοκομεία μας 223 εμβολιαστικές γραμμές.

«Η καθημερινή δυνατότητα εμβολιασμού θα αυξηθεί από τις 5.000 ημερησίως περίπου στις 8.000, ενδεχομένως και λίγο παραπάνω» είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας συνολικά ως αυτή τη στιγμή έχουν εμβολιαστεί σχεδόν 27.000 συμπολίτες μας. 

Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι από τη Δευτέρα (11.01.2021) ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα των ραντεβού για τους 85 ετών και άνω. Όσοι εξ αυτών είναι ήδη γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, θα λάβουν ένα sms με το προτεινόμενο ραντεβού.

Οι υπόλοιποι ή οι συγγενείς τους που θα τους βοηθήσουν σε αυτή τη διαδικασία, έχουν τρεις τρόπους για να κλείσουν το ραντεβού τους από τις 20 του μήνα και μετά.

  1. Είτε να επισκεφθούν την πλατφόρμα emvolio.gov.gr,
  2. Να επισκεφθούν το κοντινότερο φαρμακείο τους και να ζητήσουν την υποστήριξη του φαρμακοποιού της γειτονιάς τους.
  3. Να πάνε στο ΚΕΠ της γειτονιάς τους, η στο πιο κοντινό τους ΚΕΠ.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση επενδύει «στη διαφάνεια και στη λογοδοσία και στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr αναρτώνται καθημερινά λίγο πριν τις 18:00 οι εμβολιασμοί που έχουν πραγματοποιηθεί στο σύνολο της επικρατείας και σε κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button