Ελλάδα

Τι λένε από το ινστιτούτο «Αρχιπέλαγος» για τον καρχαρία στη Γλυφάδα

Ο καρχαρίας που εντοπίστηκε να κολυμπάει στα ρηχά στη 2η μαρίνα Γλυφάδας, ανάμεσα στα αγκυροβολημένα σκάφη, όπως ήταν φυσικό προκάλεσε  πανικό, ωστόσο οι ειδικοί είναι μάλλον καθησυχαστικοί.

Η Αναστασία Μήλιου, είναι η διευθύντρια έρευνας του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», μιλώντας στο Mega, ανέφερε ότι πρόκειται για γαλάζιο καρχαρία που βρέθηκε στη μαρίνα κυνηγώντας κάποιο ψάρι.

Υπάρχουν 34 είδη καρχαριών  στις ελληνικές θάλασσες. Το συγκεκριμένο είδος το συναντάμε στα ρηχά νερά!

Δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο και δεν είναι επικίνδυνο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού», σημείωσε η Αναστασία Μήλιου, διευθύντρια έρευνας ινστιτούτου θαλάσσιας προστασίας «Αρχιπέλαγος» μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA.
Πρόκειται για γαλάζιο καρχαρία, ένα είδος το οποίο φτάνει και τα τέσσερα μέτρα σε μήκος, ο συγκεκριμένος φαίνεται να είναι νεαρός.

Είναι πολύ συνηθισμένο να κυνηγήσει ένα ψάρι την τροφή του και να βρεθεί σε πιο ρηχά νερά» συνεχίζει η κ. Μήλιου και σχετικά με τον πανικό που δημιουργείται και μόνο στην αναφορά της λέξης καρχαρίας, η κ. Μήλιου ξεκαθάρισε:

«Βλέπουμε πολλές ταινίες, οι οποίες έχουν δημιουργήσει έναν μύθο αλλά, τόσα χρόνια που καταγράφουμε πληθυσμούς καρχαριοειδών στις ελληνικές θάλασσες, ποτέ δεν έχει προκληθεί κάποιο ατύχημα. Πιο πιθανό είναι το ατύχημα από ανθρώπινο παράγοντα και όχι από σπάνια είδη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button