ΘέατροΚινηματογράφος

Θέατρο : «The Humans» η συνταρακτική ερμηνεία της Ξένιας Καλογεροπούλου σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη

Το έργο του Stephen Karam με τον τίτλο “The Humans” μας συστήνει ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης επανακάμπτοντας με την ιδιότητα του μεταφραστή αλλά και του σκηνοθέτη στη σκηνή του ιστορικού θεάτρου Μουσούρη και έχοντας υπό τη σκηνοθετική του μπαγκέτα έμπειρους και αξιόλογους ηθοποιούς στο σύνολό τους.

Στην παράσταση ξεχωρίζει η συνταρακτική ερμηνεία της Ξένιας Καλογεροπούλου στον ρόλο της ανοϊκής γιαγιάς Μόμο, η οποία «δημιουργεί» πάνω στον ανθρώπινο βίο, τη φθορά, το γήρας, την αγάπη, το νόημα, το τραύμα της φθαρτής σύντομης ζωής μας. Αποτελεί βάρος για την οικογένειά της ενώ καταδεικνύει την απουσία κοινωνικού συστήματος πρόνοιας.

Η υπόθεση

Μια συναρπαστική, βραβευμένη με Τόνι τραγικωμωδία βουτά στην ανθρώπινη ψυχή, καθώς ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής της οικογένειας Μπλέικ, προσκαλώντας το κοινό να παρακολουθήσει από κοντά τις αγωνίες, τα όνειρα και τους ανομολόγητους φόβους τους. Το έργο του καταξιωμένου Αμερικανού συγγραφέα που γράφτηκε το 2014, αποτυπώνει την ουσία και τις ατέλειες της ανθρώπινης ύπαρξης με ακρίβεια, συμπόνια και απαράμιλλη αυθεντικότητα, διεισδύοντας στις σχέσεις και τα συναισθήματα. Η υπόθεση εκτυλίσσεται κατά τη διάρκεια ενός απογεύματος την ημέρα των Ευχαριστιών. Οι γονείς, Έρικ και Ντίντρι, μαζί με τη μητέρα του πρώτου, Μόμο, που είναι σε αναπηρικό καροτσάκι και πάσχει από άνοια, και τη μεγάλη τους κόρη Έιμι, επισκέπτονται τη μικρότερη Μπρίτζετ και τον σύντροφό της Ρίτσαρντ στο διαμέρισμα τους στην Τσάιναταουν της Νέας Υόρκης.

Ερμηνεύουν: Θ. Μπαζάκα, Λ. Γεωργακόπουλος, Κ. Ασπιώτης, Μ. Πετεβή, Ειρ. Μακρή, Ξ. Καλογεροπούλου. Σκην.: Αθ. Σμαραγδή. Κοστ.: Κ. Γραμματικοπούλου. Φωτ.: Σ. Σαρκετζής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης
Close
Back to top button