Ελλάδα

Θάνος Αξαρλιάν θα ήταν σήμερα 49 χρόνων, αν δεν τον δολοφονούσαν οι τρομοκράτες της 17 Νοέμβρη στις 14 Ιουλίου του 1992


Πριν από 29 ακριβώς χρόνια, σαν σήμερα, στις 14 Ιουλίου 1992, ο Θάνος Αξαρλιάν έπεφτε νεκρός από τη δολοφονική απόπειρα της «17Ν» κατά του Γιάννη Παλαιοκρασσά.

Οι τρομοκράτες είχαν στοχεύσει με ρουκέτα το αυτοκίνητο του τότε υπουργού Οικονομικών στη συμβολή των οδών Βουλής και Καραγεώργη Σερβίας. Η θωράκιση του υπουργικού αυτοκινήτου είχε σώσει τον Γιάννη Παλαιοκρασσά.

Ο φοιτητής Θάνος Αξαρλιάν δεν στάθηκε το ίδιο τυχερός. Ενώ περπατούσε αμέριμνα στην Καραγιώργη Σερβίας, δέχθηκε τα θραύσματα της ρουκέτας και σωριάστηκε νεκρός σε μια λίμνη αίματος.

Ένα νέο παιδί αθώο θύμα μιας ακόμη τρομοκρατικής επίθεσης τα χρόνια που η 17Νοέμβρη είχε μεγάλη δραστηριότητα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος έχασε τον πατέρα του Παύλο Μπακογιάννη από την ίδια τρομοκρατική οργάνωση, δεν ξέχασε τον Θάνο Αξαρλιάν ήταν  κοντά στην μητέρα του σήμερα και έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό:

«29 χρόνια τώρα, την ίδια μέρα, την ίδια ώρα, στις τέσσερεις και τρία πρώτα λεπτά, η μαμά του Θάνου Αξαρλιάν, τα αδέρφια του, η οικογένειά του, οι αγαπημένοι και οι φίλοι του αφήνουν ένα λουλούδι, εκεί που δολοφονήθηκε από τους τρομοκράτες»

Με αφορμή τη θλιβερή επέτειο της δολοφονίας Αξαρλιάν, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Ο Θάνος Αξαρλιάν θα ήταν σήμερα 49 χρόνων, αν δεν τον δολοφονούσαν οι τρομοκράτες της 17 Νοέμβρη στις 14 Ιουλίου του1992. Έχουμε καθήκον να θυμόμαστε. Η διαρκής μάχη κατά της τρομοκρατίας αποτελεί εθνικό και δημοκρατικό μας καθήκον, το οποίο υπηρετεί την ελευθερία και υπηρετείται από την ενότητα.

Δυστυχώς, κάποιοι δεν διδάχθηκαν τίποτα και ακόμη και τους προηγούμενους μήνες οργάνωναν διαδηλώσεις υπέρ του εκτελεστή του 20χρονου τότε φοιτητή, και τα προηγούμενα χρόνια του έδιναν άδειες για να επισκέπτεται τον τόπο του εγκλήματος. Ημέρες μνήμης σαν τη σημερινή υπογραμμίζουν τη σημασία και την αναγκαιότητα της απόλυτης καταδίκης κάθε μορφής βίας και τρομοκρατίας από όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις, χωρίς αστερίσκους και μισόλογα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button