ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τελικά μήπως φταίνε τα ….δέντρα!!! -Ποιος φταίει για το πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση ;

 Μεγάλα προβλήματα δημιούργησαν οι πτώσεις δέντρων απο το πυκνό χιόνι Τελικά όμως ποιος φταίει αναρωτιούνται οι πολίτες και ιδιαιτέρως όλοι όσοι έμειναν μέσα στην παγωνιά χωρίς ηλεκτροδότηση.

Οι Δήμοι δηλώνουν δεν φέρουν ευθύνη  για το κλάδεμα ή κόψιμο των δέντρων κατά μήκος των γραμμών μεταφοράς ενέργειας, όπως τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

«Αντικειμενικά, οι δήμοι του αστικού συγκροτήματος δεν έχουν όλον αυτόν τον στόλο των μηχανημάτων για να καθαριστούν οι δρόμοι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και ενόσω η κακοκαιρία ήταν σε εξέλιξη. Πολύ περισσότερο, γερανούς και άλλον εξοπλισμό για τον τεμαχισμό και την απομάκρυνση των πεσμένων κορμών», υπογραμμίζει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Υπεύθυνος 100% ο ΔΕΔΔΗΕ για τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση λέει ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Η περιφέρειας Αττικής επανέλαβε ότι αποκλειστικός υπεύθυνος για την φροντίδα των καλωδίων, από όπου προέκυψαν τα μεγάλα προβλήματα με τις διακοπές ρεύματος, είναι ο ΔΕΔΔΗΕ.

Ο ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) μέσω του προέδρου του Αναστάσιου Μάνου δηλώνει :

Ο ΔΕΔΗΕ βρέθηκε αντιμέτωπος με μία πρωτοφανή κατάσταση, η οποία δεν έχει επαναληφθεί εδώ και δεκαετίες. Όπως ήδη αναφέρθηκε, ουσιαστικά τα μέτωπα ήταν ανοιχτά σε όλη την Ελλάδα, Εύβοια, κεντρική Ελλάδα, Ζαγόρι, Κρήτη, βόρεια προάστια της Αττικής. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, παραπάνω από 600 συνεργεία και 1.500 εργαζόμενοι εργάζονται πανελλαδικά για την αποκατάσταση των βλαβών. Στα βόρεια προάστια της Αττικής, ειδικότερα, έχουμε παραπάνω από 400 άτομα σε εικοσιτετράωρη βάση και αυτά ενισχύονται τώρα με επιπλέον μονάδες που φέρνουμε από εκτός Αθηνών, επιπλέον των 50-60 ατόμων και ήδη έχουν αφιχθεί από χθες το βράδυ και εργάζονται στο πεδίο μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων δήλωσε Νίκος Χαρδαλιάς μετά απο σύσκεψη που είχε με όλους τους φορείς δήλωσε :

«Νομίζω είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια από τις σφοδρότερες κακοκαιρίες και χιονοπτώσεις της τελευταίας εικοσαετίας. Ήδη το φαινόμενο είναι σε ύφεση κι αυτή τη στιγμή ο αγώνας δίνεται στην περιοχή της Κρήτης. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ. Είναι η πρώτη φορά που είχαμε ένα καθολικό φαινόμενο σε όλη την Ελλάδα, διότι η κακοκαιρία δεν αφορούσε μόνο την Αττική.

Είναι σίγουρο ότι όλοι και κυρίως τα συνεργεία έκαναν μεγάλο αγώνα αποκατάστασης των ζημιών ,όμως είναι γνωστό οτι «ΚΑΛΛΙΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΠΑΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ»αυτό στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι επίκαιρο κ ας μην αφορά την υγεία μας.

Τέλος την επόμενη φορά που θα μαζευτεί «όλη η γειτονιά»γιατί κάποιο συνεργείο που τολμάει να κόψει ένα κλαδί ,καλό θα ήταν να σκεφθούμε τις εικόνες που είδαμε .

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button