Τέλεια χειμωνιάτικη σούπα! -Συνταγή για Γκούλας

Εκτός απο την πατροπαράδοτη Ελληνική φασολάδα που έχει την τιμητική της ,τις ψυχρές μέρες του χειμώνα σας προτείνουμε το γκούλας είναι ίσως το πιο γνωστό διεθνώς φαγητό της Ουγγαρίας.
Γίνεται με μοσχαρίσιο κρέας ή χοιρινό και μοσχαρίσιο μαζί. Και φυσικά δεν πρέπει να λείπει η πάπρικα και το ψωμάκι .
ΥΛΙΚΑ
2 κουταλιές λάδι
5 μεσαία κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
αλάτι-γλυκιά πάπρικα- μαύρο πιπέρι -κύμινο
1,5 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μπουκιές
2 σκελίδες σκόρδου λιωμένο
5 μεσαία καρότα, κομμένα σε κομμάτια
2 μεγάλες πατάτες, σε κύβους
2 ντομάτες, σε κύβους
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
Προσθέστε τα κρεμμύδια μαζί με μερικές κουταλιές νερό και μια πρέζα αλάτι.Μαγειρέψτε αργά σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 15 έως 20 λεπτά.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε την πάπρικα, το πιπέρι και το κύμινο. Ανακατέψτε γρήγορα και προσθέστε λίγο νερό (για να μην καεί η πάπρικα).
Προσθέστε το κρέας και το σκόρδο και μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι το κρέας να ροδίσει ελαφρώς (περίπου για δέκα λεπτά).
Προσθέστε το υπόλοιπο νερό και συνεχίστε να μαγειρεύετε, σε χαμηλή φωτιά, για τουλάχιστον μία ώρα, ή έως ότου το κρέας μαλακώσει. Εδώ, ο χρόνος μαγειρέματος εξαρτάται από το κρέας του μοσχαριού που έχετε επιλέξει να μαγειρέψετε.
Λίγο πριν ετοιμαστεί το κρέας, προσθέστε τις ντομάτες, τα καρότα, τις πατάτες και μαγειρέψτε για 15 με 20 λεπτά ακόμη.
Σερβίρετε με φρέσκο η φρυγανισμένο ψωμάκι.
καλή όρεξη