ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ταϊβάν: Ξεκίνησαν οι πολεμικές ασκήσεις της Κίνας -video

Ταϊπέι: Προετοιμαζόμαστε για πόλεμο

Ξεκίνησα στρατιωτικές Κινεζικές ασκήσεις τα ξημερώματα της Πέμπτης, γύρω απο την  Ταϊβάν όπως μεταδίδουν τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.Πρόκειται για τις μεγαλύτερες αεροπορικές και ναυτικές ασκήσεις της Κίνας που έχουν οργανωθεί ποτέ γύρω από την Ταϊβάν, η οποία θεωρεί πως είναι αυτόνομη ενώ διεθνείς οργανισμοί και οι περισσότερες χώρες την αναγνωρίζουν ως κομμάτι της Κίνας.

Οι ασκήσεις περιλαμβάνουν ζωντανά πυρά σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και  θα πραγματοποιηθούν σε έξι ζώνες γύρω από την Ταϊβάν -σε ορισμένα σημεία σε απόσταση μόλις 20 χιλιομέτρων από την ακτογραμμή του νησιού- και θα ολοκληρωθούν το μεσημέρι της Κυριακής.

Συγκεκριμένα το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CCTV ανέφερε: «Από τις 12:00 σήμερα -τοπική ώρα- έως τις 12:00 στις 7 του μήνα, ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός διεξάγει μια σημαντική στρατιωτική άσκηση και οργανώνει πραγματικά πυρά.

Είναι η απάντηση της Κίνας για την παρουσία της Νάνσι Πελόζι στη νήσο που βρίσκεται ανατολικά της Κίνας. Η Πελόζι είναι η σημαντικότερη αξιωματούχος των ΗΠΑ που επισκέπτεται την Ταϊβάν τα τελευταία 25 χρόνια, και με την άφιξή της να προκάλεσε  την οργισμένη αντίδραση της Κίνας που θεωρεί την Ταϊβάν δικό της έδαφος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button