ΕλλάδαΟικονομία

Τα Folli Follie πήραν στο λαιμό τους και τα Nike – Φεύγουν για Τουρκία ή Ιταλία εγκαταλείποντας 91 μαγαζιά στην Ελλάδα

Με μια πρωτοφανή κίνηση η πολυεθνική NIKE (NIKE EUROPEAN OPERATION NETHERLANDS συντομογραφία NEON) με επιστολή που απέστειλε σε 91 ελληνικές εταιρίες που διαθέτουν καταστήματα στη συντριπτική τους πλειοψηφία πώλησης αθλητικών ειδών ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας, ενημερώνοντας ότι δεν θα μπορούν να αγοράζουν προϊόντα της πολυεθνικής μετά τον Οκτώβριο του 2021!!!

Τα καταστήματα αυτά πραγματοποιούν τζίρο αγορών από τη NIKE πάνω από 100 εκ ευρώ.Ουσιαστικά η πολυεθνική κλείνει τους λογαριασμούς των πελατών της πολλοί εκ των οποίων βασίζουν την επιβίωσή τους στις πωλήσεις προϊόντων NIKE τα οποία αποτελούν πάνω από το 50% των εσόδων τους και σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν το 80%.

Το επιχείρημα που χρησιμοποιεί η NIKE είναι ότι η στρατηγική των 91 επιχειρήσεων δεν ταιριάζει με τα στρατηγικά σχέδια και τις ανάγκες της!!!

Οι 91 επιχειρηματίες πάντως έχουν αρχίσει να συντονίζονται για να κινηθούν νομικά κατά της NIKE για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι λουκέτο μπαίνει μετά τα καταστήματα Λάρισας, Καλλιθέας, Κομοτηνής και στα καταστήματα Περιστερίου, Πάτρας και ένα εκ των δύο της Γλυφάδας ενώ υπό συζήτηση βρίσκεται το κατάστημα Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη.

Έτσι θα μείνουν σε λειτουργία ελάχιστα καταστήματα αποκλειστικής πώλησης NIKE μεταξύ των οποίων το Μεγάλο του Συντάγματος και αυτό της Γλυφάδας στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης ενώ τα προϊόντα της θα πωλούνται από δύο ή τρεις μεγάλες αλυσίδες όπως η Intersport και η Zakcret με αποτέλεσμα ο ανταγωνισμός να είναι περιορισμένος.

Nike αποφάσισε να μεταφέρει το κεντρικό της στην Ιταλία ή στην Τουρκία, απ΄ όπου και θα προμηθεύεται “η μικρή αγορά της Ελλάδας”!!!

Φαίνεται ότι το γεγονός πυροδοτήθηκε  απο την κατάρρευση της   Folli Follie η οποία διατηρούσε μακροχρόνια συνεργασία με τη Nike,από το 2007, μέσω ενός διευρυμένου δικτύου, χονδρικής και λιανικής .

To δίκτυο καταστημάτων της σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία  είχε περάσει στην Folli Follie όταν η τελευταία είχε εξαγοράσει την Elmec Sport.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button