ΕλλάδαΤΑΞΙΔΙΑ

Τα Ελληνικά Αεροδρόμια αναβαθμίστηκαν και περιμένουν μια καλύτερη Τουριστική σεζόν

 

Τρείς μήνες νωρίτερα απ’ τα αρχικά χρονοδιαγράμματα, η Fraport Greece παραδίδει στη χώρα, στους Έλληνες και τους ταξιδιώτες απ’ όλον τον κόσμο 14 καινούργια, αναβαθμισμένα και ασφαλή αεροδρόμια με νέες υπηρεσίες και περισσότερες ανέσεις.

Η επένδυση της Fraport Greece ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2017, παράλληλα με την έναρξη της παραχώρησης για τη διαχείριση και ανάπτυξη έντεκα αεροδρομίων σε νησιά και τρία στην ηπειρωτική Ελλάδα. Οι εργασίες στα αεροδρόμια δε σταμάτησαν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών τα τρία πρώτα χρόνια με υψηλή επιβατική κίνηση, ενώ συνεχίστηκαν και εν μέσω της πανδημίας ξεπερνώντας εν τέλει τις δυσκολίες και τα τεράστια εμπόδια που προέκυψαν. Έτσι, τον Ιανουάριο του 2021, η Fraport Greece ολοκλήρωσε τα έργα και στα 14 αεροδρόμια, νωρίτερα από τη συμβατική υποχρέωση η οποία είχε τεθεί για τον Απρίλιο του 2021.

Ζάκυνθος

Στη Ζάκυνθο, ο τερματικός σταθμός ανακαινίστηκε και επεκτάθηκε  κατά 35% ,με περισσότερα check-in counters αύξηση στα σημεία ελέγχου ασφαλείας κατά 150%.

Χανιά

Ο τερματικός σταθμός στα Χανιά εκσυγχρονίστηκε πλήρως. Ο αριθμός των πυλών αυξήθηκε επίσης κατά 25% και τα σημεία ελέγχου ασφαλείας διπλασιάστηκαν.

Καβάλα

Παρόμοιες εργασίες ανακαίνισης πραγματοποιήθηκαν στο αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος της Καβάλας. Το τερματικό επεκτάθηκε επίσης περισσότερο από 1.900τ.μ.

Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης Μακεδονία

Έχει μετατραπεί σε ένα εντελώς διαφορετικό αεροδρόμιο, σχεδόν διπλού μεγέθους, με δύο τερματικούς σταθμούς που συνδέονται με μια αερογέφυρα .έναν μοντέρνο σχεδιασμό σε γκρι χρωματισμούς .Κ εδώ περισσότερα check-in counters με διπλές πύλες αναχώρησης, νέα εστιατόρια και πολλές επιπλέον εγκαταστάσεις.

«Με το νέο αεροδρόμιο, η Θεσσαλονίκη και η ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας έχουν πλέον μια σύγχρονη πύλη εισόδου», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Γιώργος Βέλος.

Αεροδρόμιο Κεφαλονιάς

Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς Άννα Πολλάτου ανακαίνησθηκε  με εξτρά διαδρόμους, βελτίωςη στις ράμπες καθώς και νέα υπερσύγχρονα συστήματα χειρισμού αποσκευών και ανίχνευσης ασφάλειας.

Πρέβεζα

Το Αεροδρόμιο του Ακτίου που εξυπηρετεί την Πρέβεζα και τη Λευκάδα, επεκτάθηκε κατά 2.500 τ.μ. Διαθέτει 14  check-in counters 7 πύλες αναχώρησης και διπλάσια σημεία ελέγχου ασφαλείας.

Αεροδρόμιο Μυκόνου

Το ολοκαίνουργιο και 50% μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Μυκόνου, συνδυάζει την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική με τη σύγχρονη υποδομή του αεροδρομίου. Διαθέτει πλέον περισσότερες θυρίδες check-in και πύλες αναχώρησης.

Ρόδος

Το αεροδρόμιο της Ρόδου έχει μια εντελώς διαφορετική και αναβαθμισμένη εικόνα. Υπάρχει τώρα μια μεγαλύτερη περιοχή check-in, καθώς και περισσότερα σημεία ελέγχου ασφαλείας και ζώνες αποσκευών.

Αεροδρόμιο Κέρκυρας

Στα τέλη του περασμένου έτους, το αεροδρόμιο Κέρκυρας Ιωάννης Καποδίστριας άνοιξε ένα νέο τερματικό σταθμό με έκταση 10.400 τ.μ. Περιλαμβάνει 28 check-in counters ,8 σημεία ελέγχου ασφαλείας και 12 πύλες αναχώρησης.

Μυτιλήνη

Το αεροδρόμιο Οδυσσέας Ελύτης στη Μυτιλήνη διαθέτει νέο τερματικό σταθμό με πάνω από 7.100 τ.μ.

Σάμος

Ο τερματικός σταθμός του αεροδρομίου εκσυγχρονίστηκε και επεκτάθηκε πάνω από 1.500 τ.μ. Υπήρξε αύξηση του αριθμού των μετρητών check-in, των πυλών αναχώρησης, των σημείων ελέγχου ασφαλείας.

Αεροδρόμιο Σκιάθου

Το αεροδρόμιο της Σκιάθου έχει επεκταθεί κατά 2.200 τ.μ. και έχει ανακαινιστεί πλήρως.

photo credits:Fraport Greece

follow us in FB :https://www.facebook.com/enjoynews.gr/

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button