ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΣΥΡΙΖΑ: «Είμαστε σε διάλυση» – Απαντούν με κοινή δήλωση Αχτσιόγλου, Χαρίτση, Ηλιόπουλου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με τους Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξη Χαρίτση και Νάσο Ηλιόπουλο να κάνουν μια κοινή δήλωση περιγράφοντας με μελανές λέξεις την κατάσταση στο κόμμα.  

Στην κοινή τους δήλωση τα τρία πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι το κόμμα βρίσκεται σε σοβαρή κρίση με την κατάσταση να μην είναι ανησυχητική, αλλά διαλυτική. Προσθέτουν ότι έχουν υποχρέωση να σταματήσουν αυτόν τον κατήφορο και ζητούν άμεση σύγκλιση της Πολιτικής Γραμματείας του Κόμματος.

Ας δούμε τι αναφέρουν χαρακτηριστικά στη κοινή τους δήλωση :

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε σοβαρότατη κρίση. Η κατάσταση στο κόμμα μας δεν είναι πια ανησυχητική. Είναι διαλυτική. Και έχουμε υποχρέωση – απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας στηρίζουν – να σταματήσουμε αυτόν τον κατήφορο.

Οι πολιτικές διαφωνίες είναι υπαρκτές. Για αυτό άλλωστε έχει ήδη προσδιοριστεί η διεξαγωγή Έκτακτου Συνεδρίου, το οποίο θα πρέπει πια να επισπευσθεί. Η πορεία μας όμως μέχρι αυτό θα πρέπει να διανυθεί με σεβασμό στις προγραμματικές μας θέσεις και στο καταστατικό που ορίζει σαφώς τους κανόνες της λειτουργίας μας. Δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται από λογικές εσωτερικού εχθρού και πρακτικές εκκαθαρίσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει μια μακρά παράδοση εσωτερικής δημοκρατίας με κανόνες και σεβασμό των διαδικασιών. Ακόμα και σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, η αναζήτηση της σύνθεσης των διαφορετικών απόψεων ήταν δεδομένη. Η ενότητα προϋποθέτει συλλογικότητα, τήρηση των διαδικασιών, αρχές.

Υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί είναι αναγκαία η άμεση συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του Κόμματος. Έχουμε όλες και όλοι ευθύνη για την ενότητα. Και πρώτη απ’ όλους η ηγεσία του κόμματος».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button