Διεθνή

Συνελήφθη στον Γέρακα Κινέζα για επενδυτική απάτη 4εκατ ευρώ

Μία επενδυτική απάτη με την ονομασία «Magic Box» είχε στήσει στην πατρίδα της  μια 40χρονη Κινέζα η οποία καταζητείτο από την Interpol .

Η 40χρονη, επέλεξε τη χώρα μας ως «καταφύγιο», πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα καταφέρει να γλιτώσει καθώς οι  κινεζικές Αρχές αλλά και η Ιντερπόλ την καταζητούσαν.

Από την έρευνα της Αστυνομίας η οποία και την συνέλαβε αποδείχθηκε ότι «πρωταγωνιστούσε» σε ογκώδη δικογραφία για μεγάλη απάτη πολλών εκατομυρίων.

Συγκεκριμένα η 40χρονη κατηγορείται ότι κατασκεύασε επενδυτικό πρόγραμμα στην Κίνα και εξαπάτησε συνολικά 340 πολίτες. Φέρεται να έπεισε τα θύματα να «επενδύσουν» συνολικά 30,51 εκατομμύρια CNY (περίπου 4.000.000 ευρώ). Η απάτη είχε την ονομασία «Magic Box» και υποσχόταν «μαγικές» αποδόσεις. Μετά την αποκάλυψη της απάτης από τις διωκτικές Αρχές, η 40χρονη είχε εξαφανιστεί από προσώπου γης και κανείς δεν ήξερε που βρίσκεται. Φαίνεται ότι η 40χρονη όχι μόνο ήξερε πώς να αποσπάσει τα χρήματα από τους «επενδυτές» αλλά και πώς να κρύψει τα ίχνη της. Συγκεκριμένα ήξερε, όπως λένε αρμόδιες πηγές, να πείθει τους υποψήφιους επενδυτές ότι μπορούν να κερδίσουν χρήματα με την μέθοδο που «προωθούσε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button