ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συγκέντρωση έξω από το βρετανικό μουσείο για την επιστροφή των μαρμάρων

Το πάγιο αίτημα για την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα, 13 χρόνια μετά την ίδρυση του μουσείου της Ακρόπολης, ζήτησαν Έλληνες και Βρετανοί σε διαδήλωση που έλαβε χώρα έξω από το βρετανικό μουσείο εδώ στο Λονδίνο. Στη διαδήλωση ήταν πολλοί Βρετανοί άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων όπως ο Edith Hall: Professor in the Department of Classics and Ancient History at Durham University in the North-East of England. Ο οποίος δήλωσε :

«Η σημερινή εκδήλωση ήταν ιδιαίτερα συγκινητική διότι ήρθαν Έλληνες που ζουν στο Λονδίνο, Κύπριοι που ζουν στη Βρετανία και άνθρωποι χωρίς καθόλου ελληνικό αίμα, όπως εγώ, που αισθανόμαστε Έλληνες και πιστεύουμε απλά ότι το επιχείρημα είναι ορθό από ηθική άποψη».

Και η Μαρλέν Γκούντμαν, μέλος της Βρετανικής Επιτροπής για την Επανένωση των Γλυπτών που αναφέρει ότι :

«Όσο πιο σύντομα γίνει η επανένωση τόσο το καλύτερο και για τα Γλυπτά και για την ανθρωπότητα, για να γίνει σαφής και κατανοητή η ιστορία πίσω από τα Γλυπτά και για να αντιληφθούν οι άνθρωποι ότι ο σεβασμός υπάρχει στον παράλογο κόσμο μας.

Τέλος η γνωστή συγγραφέας και φιλέλληνας Βικτόρια Χίσλοπ τόνισε :


Σημαντική ημέρα…συγχαρητήρια για τα γενέθλια του μουσείου, για μένα το πιο όμορφο μουσείο στον κόσμο….Πολλοί άνθρωποι και στην Αγγλία σκέφτονται ότι ο Έλγιν αγόρασε τα γλυπτά αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Τα γλυπτά είναι εδώ στο Λονδίνο παράνομα, είναι έγκλημα, για μένα»

Ο εμπνευστής  της συγκέντρωσης και διαχειριστής της ομάδας Ellines sto londino κύριος Αυγουστίνος Γαλιασσος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button