Ελλάδα

Στην Τζωρτζίνα ανιχνεύθηκαν και άλλες ουσίες που  δεν ήταν μέρος της φαρμακευτικής αγωγής που χορηγούσαν οι γιατροί

Τι δείχνουν  οι τοξικολογικές

Οι νεές ουσίες που βρέθηκαν στην Τζωρτζίνα είναι οι Midazolam, nordazepam, clobazam και norclobazam. Πρόκειται για βενζοδιαζεπίνες ουσίες με αγχολυτικές και μυοχαλαρωτικές ιδιότητες.

Η κ Χρυσάνθη Σαρδέλη, καθηγήτρια Φαρμακολογίας μιλώντας στη εκπομπή Φως στο Τούνελ ήταν η πρώτη πουν επιβεβαίωσε πως εντοπίστηκε και δεύτερη ουσία στην Τζωρτζίνα χωρίς να την αναφέρει .

Το ereportaz.gr όμως δημοσίευσε τα τελευταία αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της άτυχης Τζωρτζίνας που έγινε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών. Τα νέα στοιχεία βρίσκονται στην διάθεση των Αρχών και αναμένεται να πραγματοποιηθεί ποσοτικός έλεγχος.

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών:

 

Οι ουσίες αυτές δεν ήταν μέρος της φαρμακευτικής αγωγής που χορηγούσαν οι γιατροί στην 9χρονη Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο Παίδων.Το έγγραφο από το νοσοκομείο με τα φάρμακα που της χορηγούσαν οι νοσηλευτές δείχνει πως οι γιατροί δεν χορηγούσαν αναισθητικές ουσίες στο παιδί.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι είχε δημιουργηθεί ένα τοξικό κοκτέιλ στον οργανισμό του παιδιού, κάτι που δείχνει και το μέγεθος της φρίκης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button