Σπαραγμός στην κηδεία του Ήρωα πιλότου Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα «Πατέρα, η Ελλάδα δεν μου χρωστάει. Εγώ μόνο χρωστάω στην Ελλάδα»

«Για μένα ήσουν, είσαι και θα είσαι το παιδί μου, ο Αγγελάκος μου, ο άγγελός μου, που τόσο θαύμαζα. Και πόσο περήφανη με έχεις κάνει. Και πόσο, να ‘ξερες, θα μου λείψεις…» είπε η μητέρα του στον συγκλονιστικό επικήδειο αποχαιρετισμό στο παιδί της ,ενώ ο πατέρας του είπε : «Κατάφερε να εκμηδενίσει το εγώ του. Το είχε σβήσει από το λεξιλόγιό του. Υπήρχε μόνο το “εσείς”» .«Πατέρα, η Ελλάδα δεν μου χρωστάει. Εγώ μόνο χρωστάω στην Ελλάδα»έλεγε στον πατέρα του ο Μάριος-Μιχαήλ, όπως ανέφερε ο ίδιος. «Πιστεύω ότι το χρέος του το πλήρωσε. Πέθανε νωρίς αλλά γεμάτος Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Τουρούτσικας.
Εκ μέρους της Πολεμικής Αεροπορίας εκφωνήθηκε ο επικήδειος λόγος του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα από συμμαθητή της τάξης του.Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε ότι ο Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας υπήρξε ένας «θαυμάσιος άνθρωπος» που έδωσε τη ζωή του «υπηρετώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις», ένα «υπόδειγμα τέκνου για τους γονείς σου».
Λύγισε όμως και η συνήθως ψύχραιμη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας .
Αφού ολοκληρώθηκε η ταφή, άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας έριξε βολές στον αέρα ενώ ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.