Ελλάδα

Σοφία Ζαχαράκη : Η ακτοπλοϊκή γραμμή Ελλάδας Κύπρου κάνει τους δυο πυλώνες του Ελληνισμού πιο ισχυρούς

Σήμερα το νήμα που συνδέει τους δύο πυλώνες του Ελληνισμού γίνεται ακόμα πιο ισχυρό.

Αποκαθίσταται μετά από 21 χρόνια η απευθείας ακτοπλοϊκή  σύνδεση μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου , με το πλοίο Daleela που απέπλευσε χθες από τη Λεμεσό και έφτασε σήμερα στον Πειραιά. Θα ήθελα να συγχαρώ την κυπριακή κυβέρνηση και τον αρμόδιο υφυπουργό Ναυτιλίας Βασίλη Δημητριάδη για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν για την επιδότηση της γραμμής για να φτάσουμε στη σημερινή ημέρα δήλωσε η υφυπουργός τουρισμού κυρία Σοφία Ζαχαράκη . Και συνέχισε :

Μια γραμμή που ήδη συγκέντρωσε το τεράστιο ενδιαφέρον των ταξιδιωτών από τις δύο χώρες όπως δείχνουν οι κρατήσεις για τα δρομολόγια. Οι δύο χώρες αγκαλιάζουμε το εγχείρημα με σκοπό την διατήρησή της σύνδεσης και τα επόμενα χρόνια.

Πέραν της ακτοπλοΐας, Ελλάδα και Κύπρος συνεργάζονται φέτος πιο στενά και στον τομέα της κρουαζιέρας, ενώ ήδη δρομολογούμε κοινές δράσεις με τον αρμόδιο Υφυπουργο Τουρισμού  Σάββα Περδίο στο πεδίο των ειδικών μορφών Τουρισμού και της τουριστικής εκπαίδευσης ώστε να μεγιστοποιήσουμε το αμοιβαίο όφελος από την ανάκαμψη του τουρισμού.

Ευχόμαστε στο Daleela, στο πλήρωμα και στους επιβάτες του καλά ταξίδια, σε ένα έτος μεγάλων προκλήσεων αλλά και ευκαιριών για τον τουρισμό σε Ελλάδα και Κύπρο.

Καλωσορίσαμε σήμερα στον Πειραιά τους επιβάτες της γραμμής μαζί με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας Kostas Katsafados, τον Πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα, Κυριάκο Κενεβέζο, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας Ευάγγελο Κυριαζόπουλο,

τους βουλευτές της ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Γιάννης Μελάς, – Χριστόφορος Μπουτσικάκης, Νικόλαος Μανωλάκος και τον αντιδήμαρχο Πειραιά Δημήτρη Καρύδη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button