ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σεπόλια: Κανένα ελαφρυντικό στον Ηλία Μίχο από την έδρα

Στην ομόφωνη απόρριψη ελαφρυντικών στον παιδόφιλο Ηλία Μίχο   προχώρησε το δικαστήριο, ενώ δεν αναγνώρισε ελαφρυντικό ούτε στη μητέρα της 12χρονης, κατά πλειοψηφία 6-1.

Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα και την αναγνώριση ελαφρυντικών και στον (Μιχάλη) σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους καταδικασθέντες, τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Η έδρα τάχθηκε με την πρόταση της εισαγγελέως, Ελένης Νικολού, η οποία είχε ζητήσει να απορριφθούν τα ελαφρυντικά που αιτήθηκε ο Ηλιάς Μίχος, λόγω των ειδεχθών πράξεων, για τις οποίες καταδικάστηκε, ενώ ζήτησε να απορριφθούν τα ελαφρυντικά και για την μητέρα της ανήλικης, η οποία έχει καταδικαστεί για πλημμεληματική εκβίαση. Η εισαγγελέας μάλιστα έκανε λόγο για «απαξία της πράξης της εκβίασης».

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά ούτε στον αποκαλούμενο «Μιχάλη», ενώ φέρεται να υπογράμμισε ότι η 37χρονη μητέρα παραμέλησε το 12χρονο παιδί της, και κατά την άποψή της δεν πρέπει να της αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Η κυρία Νικολού πρότεινε την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου μόνο σε όσους κατηγορούμενους «πελάτες» κατηγορούνται για πράξη που έγινε μία φορά, ενώ ζήτησε την απόρριψη ελαφρυντικών για όσους έχουν κάνει πράξεις κατ’ εξακολούθηση.

Η εισαγγελέας είχε ζητήσει επίσης να μην ανγνωριστεί σε κανέναν καταδικασθέντα το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, ενώ πρότεινε να δοθεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας σε κατηγορούμενο που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Αντιμέτωπος με τα ισόβια ο Ηλίας Μίχος

Ο Ηλίας Μίχος κρίθηκε ένοχος για βιασμό και κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη καθώς και για πορνογραφία ανηλίκου και παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Ο 55χρονος ιδιοκτήτης mini market καταδικάστηκε για μαστροπεία, αλλά αθωώθηκε για το αδίκημα της εμπορίας ανηλίκου. Πλέον αντιμετωπίζει ακόμη και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, μετά την καταδίκη του για βιασμό ανηλίκου.

Οι ποινές αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις προτάσεις της εισαγγελέως

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button