ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε κόκκινο συναγερμό για πυρκαγιές στην Αττική την Παρασκευή – «Σε πορτοκαλί ζώνη» οκτώ ακόμα περιοχές

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική και τον κρατικό μηχανισμό, από την πρόβλεψη για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς  στην Αττική και σε άλλες οκτώ περιφέρειες της χώρας, ενώ ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Βασίλιας Κικίλιαςσήμανε καμπανάκι λέγοντας ότι «ακόμα και ένας σπινθήρας μπορεί να οδηγήσει σε όλεθρο».

Στον ανώτερο δείκτη επικινδυνότητας 5 για εκδήλωση πυρκαγιάς βρίσκεται για πρώτη φορά τόσο νωρίς τον Ιούνιο η Αττική, ενώ στο δείκτη 4 βρισκονται άλλες οκτώ περιφέρειες της χώρας. Τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς ευνόει το φαινόμενο «Hot-Dry-Windy», ένα «κοκτέιλ» υψηλών θερμοκρασιών και ισχυρών ανέμων .

Συγκεκριμένα, ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει για την Αττική σήμερα Παρασκευή (21/6) σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης που έδωσε την δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος σε περιοχές της Πελοποννήσου της Δυτικής Ελλάδας και της Στερεάς Ελλάδας, καθώς και στα Κύθηρα, τη Σκύρο, τη Μυτιλήνη, τη Χίο και τα Ψαρά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button