ΤΑΞΙΔΙΑ

Ryanair : τα βάζει με τις χρεώσεις της Fraport  και αποχωρεί απο τη βάση της στην Αθήνα για τον χειμώνα

Η γνωστή low cost αεροπορική εταιρεία Ryanair αποφάσισε να κλείσει για τη χειμερινή περίοδο τις θέσεις της στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Έτσι  από τις 29 Οκτωβρίου έως τα τέλη Μαρτίου, θα αποδεσμεύει τα δύο αεροσκάφη της από το αεροδρόμιο και θα μειώσει τα δρομολόγια της από 29 που ήταν προγραμματισμένα σε 10.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε πως θα διατηρήσει 10 δρομολόγια από Αθήνα προς Δουβλίνο, Λονδίνο, Βρυξέλλες, Μιλάνο, Μπολόνια, Ρώμη, Βουδαπέστη, Κατοβίτσε, Βιέννη και Μάλτα, μη σταθμεύοντας πλέον κανένα αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Μεταξύ των λόγων που επικαλείται στην ανακοίνωσή της είναι η μη ύπαρξη κινήτρων από τον ΔΑΑ κι από άλλα περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece. Η εταιρεία ζήτησε  χαμηλότερες χρεώσεις ώστε να αυξήσει την επιβατική κίνηση στη χώρα μας στο διπλάσιο, από τα 5 στα 10 εκατομμύρια την επόμενη πενταετία.

Με ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρεία αναφέρει:

«Δυστυχώς για τους Έλληνες πολίτες, η απόφαση να πουληθούν τα περισσότερα ελληνικά αεροδρόμια σε γερμανικές εταιρείες υψηλού κόστους είχε καταστροφικό αντίκτυπο στη δημιουργία θέσεων εργασίας, καθώς αυτοί οι ξένοι φορείς εκμετάλλευσης αεροδρομίων στραγγαλίζουν την ελληνική οικονομία περιορίζοντας τη ροή τουριστών και τις επιχειρηματικές συνδέσεις και δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον για την μείωση των τιμών και την τόνωση της κυκλοφορίας. Σε μια εποχή που άλλες κυβερνήσεις και αεροδρόμια μειώνουν τις χρεώσεις και εισάγουν προγράμματα ανάκαμψης του τουρισμού, η ελληνική κυβέρνηση συνέχισε να εφαρμόζει φόρο ανάπτυξης αεροδρομίου ύψους 12 ευρώ ανά επιβάτη, καθιστώντας τα ελληνικά τέλη πρόσβασης μη ανταγωνιστικά»

Οι υψηλές τιμές ήταν κι ένας από τους κυρίως λόγους για τους οποίους είχε αποσυρθεί την περίοδο 2018 από το αεροδρόμιο των Χανίων, για να επιστρέψει όμως το καλοκαίρι του 2021, αφού ο προορισμός της Κρήτης κατέγραφε μεγάλη ζήτηση και κέρδη για την εταιρεία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button