ΕλλάδαΚοινωνία

Rotary: Διάθεση εξοπλισμού για φιλοξενία παιδιών με εισαγγελική εντολή


Το www.enjoynews.gr μίλησε με την κυρία Μαρίζα Οικονόμου Διοικητή της Περιφέρειας 2470 του Διεθνούς Ρόταρυ  για την εξαιρετική πρωτοβουλία του Ροταριανού συλλόγου με στόχο την ανακαίνιση χώρου και διάθεση εξοπλισμού για τη φιλοξενία των παιδιών με εισαγγελική εντολή στις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Μάλιστα ο Ροταριανός σύλλογος  διοργάνωσε μια επιτυχημένη εκδήλωση  το Σάββατο 25/09 στην Λίμνη της Βουλιαγμένης με συμμετοχή 300 μελών της ροταριανής οικογένειας για να παρουσίασει αυτήν την πρωτοβουλίας.

Η κ Μαρίζα Οικονόμου  μας τόνισε  τα ακόλουθα :

Κάποια παιδιά βιώνουν τραγικές συνθήκες στο οικογενειακό τους περιβάλλον – κακοποίηση, εγκατάληψη – και απομακρύνονται από αυτό με εντολή του εισαγγελέα για να προστατευτούν .Φιλοξενούνται στα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας  μέχρι την αναδοχή  η την φιλοξενεία σε κάποια δομή.

Έναν όμορφο και φιλόξενο χώρο θέλουν να δημιουργήσουν οι έλληνες ροταριανοί  μέσα στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο για να μπορέσουν και αυτά τα παιδιά, που είδαν το σκληρό πρόσωπο της ζωής  πολύ νωρίς, να συνεχίσουν να ελπίζουν και να έχουν την προοπτική που αξίζει σε όλα τα παιδιά ,με ασφάλεια, αγάπη και ανθρωπειά.

Ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας ήταν  κεντρικός ομιλητής στην μεγάλη εκδήλωση της Ελληνικής Περιφέρειας 2470 του Rotary International.

Ο τ. Υπουργός Υγείας και νυν Τουρισμού όπως και η Υφυπουργός για θέματα Ψυχικής Υγείας κα Ζωή Ράπτη ,  εξήραν την πρωτοβουλία των ελλήνων ροταριανών  στο σημαντικό αυτό έργο.  Παρόντες στην εκδήλωση και ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κος Γρηγόρης Κωνσταντέλος  και ο Αντιπεριφειάρχης Αττικής κος Νίκος Πέππας οι οποίοι σταθερά στηρίζουν το κοινωφελές  και ανθρωπιστικό  έργο των ροταριανών. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button