Ελλάδα

Ράλι Ακρόπολις :Όλα έτοιμα για την την υπερειδική διαδρομή του 2022

Οι εργασίες στο Ολυμπιακό Στάδιο τελειώνουν και όλα δείχνουν έτοιμα για μια ανεπανάληπτη βραδιά για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Πετώντας πάνω απο το  ΟΑΚΑ εικόνες για να πάρετε μία πρώτη ιδέα από την έτοιμη ΕΚΟ Super Special Stage η οποια θα γίνει την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου.

Το Ράλι Ακρόπολις επέστρεψε το 2021 στο αγωνιστικό πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC).

Το φετινό Ράλι Ακρόπολις 8-11 Σεπτεμβρίου άνοιγε «αυλαία» με μια υπερειδική διαδρομή μέσα στο ΟΑΚΑ.
Να θυμίσουμε  ότι στο ΟΑΚΑ και στο Ράλι Ακρόπολις του 2005, περισσότεροι από 60.000 θεατές κατέκλυσαν τις εξέδρες του  σταδίου  ένα χρόνο μετά τους 28ους Ολυμπιακούς Αγώνες, για να παρακολουθήσουν την πρώτη ειδική του αγώνα εκείνης της χρονιάς.

Η συγκεκριμένη υπερειδική παραμένει μια από τις καλύτερες στην ιστορία του WRC και αποτελεί τον βασικό λόγο, για τον οποίο το Ράλι Ακρόπολις του 2005 ψηφίστηκε ως το «Ράλι της χρονιάς» από τους κατασκευαστές και τον κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος. 

Για την υπερειδική του 2022 κατασκευάστηκε στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου μια ασφάλτινη, παράλληλη ειδική διαδρομή μήκους 1,95 χιλιομέτρου, την οποία θα περνούν -ανά ζευγάρια- τα αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Για τη διαδρομή αυτή των 16 στροφών, η οποία περιλαμβάνει μια γέφυρα και ένα άλμα, χρειάστηκαν 200 εργαζόμενοι, 1.000 κυβικά μέτρα χαλίκι, 4.000 τετραγωνικά μέτρα ξύλο, 120 τόνοι χάλυβα και 1.004 μέτρα προστατευτικά στηθαία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button