ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Προσοχή στις αναλυτικές οδηγίες της ΕΛΣΤΑΤ για τη διαδικασία της απογραφής

Παραιτήσεις απογραφέων -εκπαίδευση νέων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της ηλεκτρονικής απογραφής πληθυσμού και κτιρίων που δρομολογεί η ΕΛΣΤΑΤ.

Η ΕΛΣΤΑΤ έχει εκδώσει αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία της απογραφής, στις οποίες εκτός των άλλων εξηγείται και το πώς ξεχωρίζουμε τον απογραφέα της ΕΛΣΤΑΤ ,δηλαδή τι διακριτικά φέρει, τι ρούχα φοράει κτλπ

Επιπλέον, στις οδηγίες τονίζεται το τι ισχύει με τις πολεοδομικές παραβάσεις και τα αυθαίρετα και αν η ΕΛΣΤΑΤ συλλέγει τέτοια.

Όσοι, όμως, δεν έχουν λάβει ακόμα το φάκελο της απογραφής δεν θα πρέπει να ανησυχούν, αυτό διαβεβαίωσε, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον Alpha 98,9, o Απόστολος Κασάπης, διευθυντής του Αυτοτελούς Γραφείου Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ.

Σύμφωνα με τον κ. Κασάπη, η ΕΛΣΤΑΤ είναι σε θέση να γνωρίζει σε ποιες γειτονιές δεν διανεμήθηκαν οι φάκελοι της απογραφής και για τον λόγο αυτό θα δοθεί μια ικανή παράταση. «Δεν θα ήταν δίκαιο κάποιος να πάρει σήμερα το φάκελο και να έχει μόλις δυο ημέρες μπροστά του για να ολοκληρώσει τη διαδικασία» σημείωσε το στέλεχος της ΕΛΣΤΑΤ.

Όπως εξήγησε, ένας από τους λόγους που οι φάκελοι της απογραφής δεν έχουν φτάσει σε όλα τα σπίτια είναι οι παραιτήσεις που έχουν υποβάλλει απογραφείς. Η ΕΛΣΤΑΤ, αυτές τις ημέρες, εκπαιδεύει νέο προσωπικό και πολύ σύντομα θα έχει διανεμηθεί το σύνολο των φακέλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κασάπης δεν έδωσε συγκεκριμένα ποσοστά για τη συμμετοχή, όμως είπε ότι «(η συμμετοχή) έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες που είχαμε», κάνοντας λόγο για εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά που έχουν ήδη απογραφεί.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button