Ελλάδα

Προσοχή: προτείνουν επενδύσεις σε κρυπτονόμισμα μεσω τηλεφωνήματος -Βολιώτης τους πίστεψε και τώρα «κλαίει» τα χρήματα του

Θύμα απάτης έπεσε ένας 49χρονος Βολιώτης ο οποίος επένδυσε σε κρυπτονόμισμα και πίστευε ότι κέρδισε 15.500 ευρώ μέχρι που δυστυχώς ανακαλύψε ότι τα 4.000 που συνολικά είχε επενδύσει, έκαναν φτερά και εντοπίστηκαν σε τράπεζες στο Λιχτενστάιν, την Μεγάλη Βρετανία και την Γερμανία.

Το θύμα δέχτηκε τηλεφώνημα  από νούμερο στην Αγγλία, ενώ συνομίλησε με έναν άνδρα στα ελληνικά, που τον ενημέρωσε ότι εκπροσωπεί  συγκεκριμένη εταιρεία και ότι είναι ο υπεύθυνος του λογιστηρίου.

Με αυτό τον τρόπο τον έπεισε να επενδύσει σε κρυπτονόμισμα.

Αρχικά επένδυσε 300 ευρώ, ακολούθησε άλλη μια κατάθεση 500 ευρώ, λίγο αργότερα έβαλε κάποια χρήματα ακόμη και στη συνέχεια ενημερώθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι είχε κερδίσει 15.500 ευρώ.

Ικανοποιημένος από την επιλογή της επένδυσης που έκανε, επικοινώνησε με τον «υπεύθυνο» του λογιστηρίου και ζήτησε να εκταμιεύσει το ποσό. Ο “υπεύθυνος” τον ενημέρωσε ότι θα έπρεπε πρώτα να πληρώσει τον αναλογούντα φόρο ύψους 1.500 ευρώ για να του αποδοθεί το κέρδος και παράλληλα του ζήτησε άλλα 500 ευρώ για να μείνει ενεργός ο λογαριασμός του για μελλοντική χρήση.

Ο 49χρονος Βολιώτης τότε προκειμένου να εισπράξει το ποσό που υποτίθεται κέρδισε πείστηκε και πλήρωσε τα χρήματα και ενώ περίμενε να δει τον τραπεζικό του λογαριασμό να αυξάνεται.

Όταν ξεκίνησε να αναζητάει τον άνθρωπο με τον οποίο αρχικά είχε επικοινωνήσει, δεν υπήρχε πλέον πουθενά ενώ η ηλεκτρονική διεύθυνση με την οποία επικοινωνούσε είχε εξαφανιστεί, καθώς και η ιστοσελίδα της εταιρίας με έδρα την Αγγλία, μέσω της οποίας υποτίθεται είχε  κάνει  την επένδυση.

Όταν ο 49χρονος αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για απάτη και κατέθεσε μήνυση στην Αστυνομία κατ’ αγνώστων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button