ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Προσοχή 15ήμερο «μπλοκάρισμα» της πλατφόρμας εμβολιασμού μετά από δύο ακυρώσεις ραντεβού

Σε περίπτωση ακύρωσης του ραντεβού τους για εμβόλιο δύο φορές, οι πολίτες δε θα έχουν τη δυνατότητα επαναπρογραμματισμού για τις επόμενες δεκαπέντε (15) ημέρες, υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την αποψινή ενημέρωση για το «Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά της νόσου COVID-19».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο ΓΓ τη ΠΦΥ σημείωσε «ότι χρειάζονται δύο ακυρώσεις και στην επόμενη προσπάθεια είναι που το σύστημα σε μπλοκάρει για ένα διάστημα 15 ημερών»

Θύμισε, μάλιστα, πως «το διάστημα ήταν 30 ημερών και το κατεβάσαμε στις 15 ημέρες όταν αισθανθήκαμε ασφαλείς με το σύστημα», ενώ διευκρίνισε:

«Αυτό δεν γίνεται για να τιμωρήσουμε κανέναν, αλλά πρέπει να αντιληφθούμε ότι χρειάζεται μια σημαντική προσοχή, γιατί κάποιες ακυρώσεις οδηγούν να μένουν αδιάθετα ραντεβού για κάποιον άλλον συμπολίτη μας.

Η εφοδιαστική αλυσίδα είναι αρκετά περίπλοκη, πώς εφοδιάζουμε τα εμβολιαστικά κέντρα, πώς γίνεται ο προγραμματισμός. Άρα αν αφήναμε κάποιον να κάνει επαναλαμβανόμενες ακυρώσεις στο σύστημα θα δημιουργούσε σοβαρό πρόβλημα στην εφοδιαστική αλυσίδα, που πέρα από την επιχειρησιακή δυσκολία αυτό θα κατέληγε συμπολίτες μας να μην εμβολιάζονταν ενώ θα υπήρχαν διαθέσιμα εμβόλια, θα έμεναν κενά».

  • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία των ραβτεβού για τον εμβολιασμό, μπορείτε να επισκεφθείτε την πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button