LIFE STYLE

Πώς να ξεχωρίζετε τις επώνυμες τσάντες από τις «μαϊμούδες»

Οι επώνυμες τσάντες  έχουν το δικό τους μοναδικό στυλ με υψηλή ποιότητα υλικών αλλά και εξωφρενικές  τιμές.Το γεγονός αυτό ωθεί τις fashionistas να αναζητούν είτε ευκαιρίες είτε εμφανείς απομιμήσεις.Στη δευτερή περίπτωση ξέρεις οτι «αγοράζεις» απομίμηση στην πρώτη όμως μπορεί να πληρώσεις πανάκριβα κάτι που δεν είναι αυθεντικό .

Προσοχή στις τρελές προσφορές

Αν η τσάντα που θέλετε, κανονικά κάνει 2.500 ευρώ κι εσείς την βρείτε να την πουλάνε στα 300 ευρώ, κάτι πάει πολύ λάθος.

Πώς όμως μπορεί να είστε σίγουροι ότι η τσάντα που θα πάρετε δεν είναι μαϊμού;Προκειμένου να έχετε ορισμένες δικλείδες ασφαλείας καλό είναι να ακολουθήσετε ορισμένα βήματα πριν αγοράσετε τσάντα από μη εξουσιοδοτημένο κατάστημα.

Ψάξτε πολύ για την τσάντα που θέλετε να αγοράσετε και μάθετε τα πάντα για αυτήν, πώς πρέπει να είναι το δέρμα της, το σχέδιο της κλπ.

Επίσης επισκεφθείτε τον οίκο και δείτε από κοντά την πραγματική τσάντα για να μπορείτε να κάνετε σύγκριση. Επίσης δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα φερμουάρ, τις ραφές και τα κλιπς. Πόσο καλά εφαρμόζουν και πόσο καλοραμμένη είναι. Από αυτά ξεχωρίζει η καλή τσάντα από τη μαϊμού. Τέλος, η δερμάτινη τσάντα πρέπει να μυρίζει δέρμα. Αν μυρίζει κόλλα, πλαστικό ή χημικά, μάλλον δεν αξίζει τα λεφτά της.

Προσοχή στις αγορές από το διαδίκτυο

Υπάρχουν πολλά site κυρίως απο την Ασία που πουλάνε απομιμήσεις σε 300-500€ σαν αυθεντικές Συνήθως χρησιμοποιούν φωτογραφίες των αυθεντικών μοντέλων και τέλος σου στέλνουν φθηνές απομιμήσεις που εαν φθάσουν στα χέρια σας και δεν κρατηθούν στα τελωνεία θα σας απογοητεύσει η ποιότητα τους.

Αγορές απο Τουρκία 

Είναι γνωστή η αγορά της Τουρκίας για τις τσάντες replica .Εκεί μετα απο παζάρι αγοράζεις εν γνώση σου απομίμηση .

Εαν όμως θέλετε να βρείτε μια τσάντα αυθεντική μεν αλλα σε κάποια πολύ καλύτερη τιμή δείτε μερικά tips για να ξεχωρίζετε τις απομιμήσεις από τις αυθεντικές συγκεκριμένων οίκων μόδας.

Louis Vuitton

Eίναι η μάρκα με τις περισσότερες απομιμήσεις παγκοσμίως γι’ αυτό θα πρέπει να προσέχετε τις λεπτομέρειες. Να θυμάστε πάντα ότι το O στο Louis Vuitton θα πρέπει να έχει ένα ολοστρόγγυλο σχήμα -πολλές πλαστές έχουν οβάλ αντ ‘αυτού. Επίσης η Louis Vuitton είναι εξαιρετικά προσεκτική σχετικά με τον τρόπο που τοποθετεί το μονόγραμμα της, το οποίο βρίσκεται απόλυτα συμμετρικά σε κάθε πλευρά. Ορισμένες μορφές, όπως η Speedy έχουν ανάποδα LVs στην πίσω πλευρά της τσάντας, γιατί η Louis Vuitton χρησιμοποίησε ένα συνεχές κομμάτι του υφάσματος για να ντύσει την τσάντα. Δεν είναι όλες οι τσάντες Louis Vuitton κατασκευασμένες στη Γαλλία, οπότε αν η τσάντα σας λέει «Made in USA» δεν σημαίνει αυτομάτως ότι είναι πλαστή. Επίσης, να ελέγξετε ότι υπάρχει πραγματικά η τσάντα Louis Vuitton που θέλετε στην αγορά. Ακούγεται προφανές, αλλά υπάρχουν πολλά παραδείγματα πλαστών Louis Vuitton που στην πραγματικότητα η εταιρεία δε δημιούργησε ποτέ.

Chanel

Βεβαιωθείτε ότι έχει δύο πλεγμένα C -πολλές απομιμήσεις έχουν δύο πλεγμένα O, τα οποία είναι κομμένα ώστε να μοιάζουν με C, καθώς και ότι είναι συμμετρική. Επίσης η Chanel δεν βάζει ετικέτες ή περιτύλιγμα στις τσάντες της, οπότε αν μια τσάντα έρχεται με ετικέτα, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι πρόκειται για απομίμηση. Οι νεότερες Chanel τσάντες πακετάρονται σε μια μαύρη σακούλα με λογότυπο «Chanel», γραμμένο σε μαύρο χρώμα, ενώ οι πιο vintage Chanel πακετάρονται σε σακούλα από λευκή τσόχα με μαύρο λογότυπο. Η σακούλα θα πρέπει να έχει επίσης το σήμα CHANEL στο εσωτερικό, καθώς και «Made in France» ακριβώς από κάτω ή στο πλάι. Λάβετε υπόψη ότι οι κάρτες γνησιότητας Chanel συχνά αντιγράφονται, έτσι μόνο και μόνο επειδή μια τσάντα έχει κάρτα, δεν σημαίνει ότι είναι καλή.

Gucci

Για να καταλάβετε εάν μια τσάντα Gucci είναι μαϊμού αρχίστε από τις τσέπες. Δείτε με προσοχή πώς έχει κοπεί το δέρμα, ειδικά γύρω από την εσωτερική τσέπη με το φερμουάρ. Η τομή πρέπει να είναι ακριβώς η ίδια γύρω από το φερμουάρ. Στην εσωτερικό ετικέτα όπου λέει Gucci και «Made in Italy», θα πρέπει επίσης να αναγράφεται ένας αριθμός με μία σειριακή σφραγίδα 4 ή 6 ψηφίων στο δέρμα. Παρόμοια με τις Chanel, και οι Gucci κάρτες γνησιότητας συχνά αντιγράφονται. Η Gucci Controllato κάρτα θα πρέπει να έχει το GUCCI γραμμένο με κεφαλαία σε ένα σκούρο γκρι φόντο. Κάτω από αυτό σε λευκό φόντο πρέπει να αναγράφεται η λέξη «controllato» και οι αριθμοί 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 0. Το πίσω μέρος της κάρτας είναι πάντα κενό.Hermès

H Hermès έχει κάνει πολλά για να πατάξει την απομίμηση και έτσι είναι εύκολο να εντοπίσετε τις μαϊμούδες. Οι Hermès τσάντες δεν έχουν χάρτινες ετικέτες, ενώ το στυλ Birkin και Kelly είναι πλήρως εξοπλισμένα με εγχάρακτη κλειδαριά και κλειδί που αναγράφουν τη λέξη Hermès και έναν αριθμό αντιστοίχισης. Επίσης, η Hermès ποτέ δεν χρησιμοποιεί μεταλλική πινακίδα στο εσωτερικό της τσάντας της, μια λεπτομέρεια που οι πλαστές τσάντες διαθέτουν συχνά. Επίσης, να έχετε κατά νου ότι δεν υπάρχει «Vintage Birkin», αφού η Birkin βγήκε το 1984.Prada

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε σε μια τσάντα Prada, όταν προσπαθείτε να καταλάβετε αν είναι μαϊμού, είναι το λογότυπο της στο εσωτερικό. Η πινακίδα θα πρέπει να ταιριάζει με το εσωτερικό ύφασμα και στυλ της τσάντας και να γράφει «Prada» και «Made in Italy» σε δύο γραμμές. Επίσης η Prada χρησιμοποιεί μόνο ορισμένες μάρκες φερμουάρ (LAMPO, YKK, Riri, Opti, και IPI) Αυτά τα ονόματα θα πρέπει να είναι ανάγλυφα στην πίσω πλευρά του φερμουάρ. Ολο το υλικό σε μία αυθεντική Prada τσάντα (φερμουάρ, πόρπες, κλειδαριές, μεταλλικά πόδια, και διακοσμητικό υλικό) θα έχουν όλα χαραγμένα το σήμα της Prada. Εάν οποιοδήποτε υλικό στην τσάντα είναι κενό, πρόκειται για μαϊμού. Οι αυθεντικές τσάντες Prada έχουν επίσης μια μικρή λευκή ετικέτα στο εσωτερικό με έναν αριθμό.

Εμείςνα προσθέσουμε ότι είναι πολύ καλύτερη μια καλόγουστη  συνηθισμένη τσάντα no name απο μια απομίμηση που φαίνεται απο μακριά οτι είναι «μαϊμου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button