Ελλάδα

POS: Δίμηνη σιωπηρή παράταση για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών

Από το Επιμελητήριο Αθηνών αναφέρουν πως το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να δώσει σιωπηρή παράταση για το θέμα σύνδεσης POS με ταμειακές μηχανές .

Ειδικότερα όπως αναφέρει το ΕΕΑ, αυτό που μελετάται είναι να μην υπάρξει επιβολή προστίμου σε όσους υπόχρεους έχουν έγγραφες αποδείξεις ότι απευθύνθηκαν σε τεχνικές εταιρείες για την αναγκαία διασύνδεση, η οποία για διάφορους λόγους δεν έχει προχωρήσε

Δεν θα κινδυνεύσουν από πρόστιμο και  είναι   όσοι υπόχρεοι έχουν επιδιώξει την προμήθεια POS και αυτό επίσης να αποδεικνύεται εγγράφως. Το ΕΕΑ αλλά και άλλοι φορείς όπως η ΓΣΕΒΕΕ, η ΕΣΕΕ, η ΚΕΕΕ, έχουν αιτηθεί προς το οικονομικό επιτελείο μία εξάμηνη παράταση για την ολοκλήρωση όλων των αναγκαίων διαδικασιών και αναμένουν την απάντηση από τα αρμόδια υπουργεία.

Υπενθυμίζεται ότι για διάφορους κλάδους, όπως η εστίαση, θα απαιτηθεί τον Ιούνιο η αντικατάσταση των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων καθώς το υφιστάμενο λογισμικό δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα όσα προβλέπει ο νόμος (για παράδειγμα, σχετικά με τις παραγγελίες των τραπεζιών εστίασης ή με τη μεταφορά παραγγελιών στο χώρο του πελάτη).

Μέχρι τώρα ολοκληρώνεται ημερησίως η διασύνδεση 4.000 – 5.000 ταμειακών μηχανών με τα POS και σύμφωνα με εκτιμήσεις υπάρχουν περίπου 300.000 υπόχρεοι που πρέπει να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες.

Με δεδομένο ότι αύριο, 29 Φεβρουαρίου, εκπνέει η σχετική προθεσμία, το αίτημα για παράταση είναι ρεαλιστικό και ο επιχειρηματικός κόσμος περιμένει από την κυβέρνηση να τον διευκολύνει στη μετάβαση του στη νέα πραγματικότητα, καταλήγει το Επιμελητήριο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button