ΑΠΟΨΕΙΣ

Ποιο γνωστό ελληνικό ελαιόλαδο περιέχει απαγορευμένο φυτοφάρμακο – Αποσύρθηκε από την αγορά της Δανίας

Η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Δανίας, ενημέρωσε τους καταναλωτές, πως μετά από αναλύσεις σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο από την Ελλάδα, βρέθηκε υψηλή ποσότητα φυτοφαρμάκων.

Ταυτόχρονα οι Δανικές αρχές ενημέρωσαν και το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών για επικίνδυνα τρόφιμα (RASFF) με ένδειξη κινδύνου για τους καταναλωτές,σοβαρός.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση στο RASFF στο ελαιόλαδο εντοπίστηκε η «Μη εγκεκριμένη ουσία chlorpyrifos σε ελαιόλαδο από την Ελλάδα».

GAEA-olivenolie.jpg

H φωτογραφία με το ελληνικό ελαιόλαδο που δημοσίευσαν οι αρχές της Δανίας

Πρόκειται για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο GAEA Classic που ανακλήθηκε από όλα τα σουπερμάρκετ της χώρας από την εταιρεία Haugen. Οι αρχές της Δανίας καλούν τους καταναλωτές που το έχουν αγοράσει ή να το πετάξουν ή να το επιστρέψουν στο κατάστημα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση ανάκλησης « Στο προϊόν βρέθηκε πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε φυτοφάρμακο chlorpyrifos. Επομένως, δεν μπορεί να αποκλειστεί κίνδυνος για την υγεία. Αυτό που είναι κρίσιμο είναι οι καταναλωτές να μην έχουν υψηλή πρόσληψη φυτοφαρμάκων για μεγάλο χρονικό διάστημα». Το ελαιόλαδο GAEA, πωλείται στη χώρα μας από μικρές και μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ.   

Πηγή:cibum.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button