ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ποιες είναι η 6 περιοχές στις οποίες θα γίνουν έρευνες για φυσικό αέριο

Έρευνες σε έξι περιοχές της Χώρας μας , εκ των οποίων οι πέντε θαλάσσιες, για τον εντοπισμό φυσικού αερίου ξεκινούν άμεσα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κ Κυριάκος Μητσοτάκης

«Ανακοινώνουμε σήμερα την επιτάχυνση των ερευνών για την εξόρυξη φυσικού αερίου που γνωρίζουμε ότι η χώρα μας είναι πιθανό -το τονίζω, δεν είμαστε βέβαιοι, είναι πιθανό- να διαθέτει σε σημαντικές ποσότητες με βάση τις προκαταρκτικές μελέτες, τόσο στον ηπειρωτικό όσο και στον θαλάσσιο χώρο», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σύσκεψη στην οποία προήδρευσε το πρωί στην έδρα της ΕΔΕΥ.

Ας δούμε αναλυτικά τη δήλωση του κυρίου Μητσοτάκη για το φυσικό αέριο: Έχουμε ενδείξεις που μας κάνουν συγκρατημένα αισιόδοξους:

«Είμαι, λοιπόν, πολύ χαρούμενος που μας δίνεται η δυνατότητα σήμερα να μπορέσουμε να κάνουμε μία νέα αρχή σε αυτή τη διαδικασία. Και θέλω να επαναλάβω ακόμα μία φορά ότι όταν μιλάμε για έρευνες στον τομέα του φυσικού αερίου, των υδρογονανθράκων, κανείς δεν μπορεί ποτέ να είναι βέβαιος για το αποτέλεσμα. Έχουμε ενδείξεις -θα το ξαναπώ, ενδείξεις- που μας κάνουν συγκρατημένα αισιόδοξους. Οφείλουμε όμως ως χώρα να γνωρίζουμε με βεβαιότητα εάν υπάρχουν αποθέματα φυσικού αερίου, τα οποία είναι οικονομικά εκμεταλλεύσιμα », προσέθεσε ο κ. Μητσοτάκης 

«Η μία βρίσκεται στην ηπειρωτική Ελλάδα, στην Περιφέρεια Ηπείρου, σε σημείο -θα τονίσω- όπου θα υπάρξει η μέγιστη δυνατή περιβαλλοντική προστασία. Πέντε σε θαλάσσιες περιοχές, στο Ιόνιο οι δύο, στον Κυπαρισσιακό, δύο δυτικά-νότια της Κρήτης», σημείωσε ο Πρωθυπουργός .

Οι περιοχές είναι οι εξής:

1. Περιοχή 2, ΒΔ της Κέρκυρας

2. Περιοχή Ιόνιο

3. Περιοχή 10 (Κυπαρισσιακός)

4. Δυτικά Κρήτης

5. Νοτιοδυτικά Κρήτης

6. Ιωάννινα (χερσαία περιοχή και η πλέον ώριμη)

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button