ΑΠΟΨΕΙΣ

Ποια κινητά έχουν την υψηλότερη και ποια την χαμηλότερη ακτινοβολία SAR (2023-24)

Ένα θέμα που έχει απασχολήσει  πολύ κόσμο είναι η ακτινοβολία που εκπέμπουν τα κινητά μας τηλέφωνα.

Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και επίδραση της στην υγεία του ανθρώπου έχει απασχολήσει από πολύ παλιά την επιστήμη, χωρίς έως τώρα να έχουμε συγκεκριμένες μελέτες που να μας επιβεβαιώνουν την επίδρασή της στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων και ο ρυθμός απορρόφησης της από τον ανθρώπινο οργανισμό διεθνώς έχει επικρατήσει να ονομάζεται «δείκτης SAR»

Δεδομένου ότι το κινητό σας τηλέφωνο έρχεται σε επαφή τόσο με το κυρίως σώμα αλλά και το κεφάλι μας, έχει επικρατήσει να υπάρχει ξεχωριστή μέτρηση για το σώμα και το κεφάλι.

Η Ευρωπαϊκή ένωση και κατ’ επέκταση η Ελλάδα έχουν υιοθετήσει μέγιστες επιτρεπτές τιμές του δείκτη SAR, όπως παρουσιάζονται παρακάτω:

  • 0.08 W / kg για ολόκληρο το σώμα.
  • 2 W / kg για τμήμα του σώματος (για παράδειγμα το κεφάλι).

Σύμφωνα με τα παραπάνω όλες οι συσκευές κινητών τηλεφώνων που κυκλοφορούν στις χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης, θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις με τις  μέγιστες επιτρεπτές τιμές που έχουν ορισθεί.

O δείκτης SAR των κινητών τηλεφώνων επηρεάζεται από δύο βασικούς παράγοντες που εύκολα μπορείτε όλοι σας να αντιληφθείτε. Ο πρώτος βασικός παράγοντας είναι η ποιότητα του δικτύου που χρησιμοποιούμε, καθώς όσο ισχυρότερο είναι το σήμα του δικτύου μας τόσο μικρότερη είναι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπει η συσκευή σας.

Και ο δεύτερος είναιν η τιμή του δείκτη SAR επηρεάζεται από την απόσταση και την θέση του κινητού σας από το ανθρώπινο σώμα.

Στις λίστες που ακολουθούν μπορείτε να δείτε τα κινητά με την μικρότερη δυνατή ακτινοβολία άρα και τα πιο υγιή κινητά που κυκλοφορούν για το 2023-24 :

Χαμηλές τιμές ακτινοβολίας

Υψηλές τιμές ακτινοβολίας

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button