ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ποια είναι  τα συνήθη πρώιμα  σημάδια της «Ομικρον» και γιατί βγάζει αρνητικό rapid test ενώ νοσείς

Η μετάλλαξη «Όμικρον» είναι η πιο μεταδοτική απο όλες τις προηγούμενες .Τα πρώιμα συμπτώματα  είναι κυρίως :

  • Ενόχληση στο λαιμό
  • Πόνος στην πλάτη
  • Ρινική καταρροή/συμφόρηση
  • Πονοκέφαλος
  • Κόπωση
  • Φτέρνισμα
  • Πόνοι στο σώμα

Όλοι οι ασθενείς που πάσχουν από την συγκεκριμένη  παραλλαγή και έχουν  κάνει την τρίτη δόση έχουν συνήθως .ήπια συμπτώματα.

Μοριακό, rapid test ή self test

Μετα την εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού, λόγω και της μετάλλαξης Όμικρον, η οποία έχει κυριαρχήσει και στην Ελλάδα ένα από τα βασικά ερωτήματα είναι σχετικά με την αξιοπιστία των διαγνωστικών τεστ. Ποιο είναι το πιο αξιόπιστο;

Ο κ Ε.Μανωλόπουλος καθηγητής Φαρμακολογίας  μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ είπε ότι τα μοριακά έχουν απόλυτη αξιοπιστία, ενώ τα self test και τα rapid tests έχουν λίγο μικρότερη αξιοπιστία στη μετάλλαξη Όμικρον.

«Το rapid test είναι λίγο λιγότερο αξιόπιστο, έχει αξιοπιστία, αλλά δεν έχει 80% αξιοπιστία, λίγο λιγότερο στην Όμικρον», εξήγησε. Για το self test παρατήρησε ότι έχει αξιοπιστία όσο και το rapid test. Σημείωσε πως η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι τη διαδικασία διεξαγωγής του τεστ. Δηλαδή εάν το κάνει σωστά το selft test ο χρήστης, τότε θα βγάλει και σωστό αποτέλεσμα.

Προσοχή : «Υπάρχουν περιπτώσεις, σπάνιες, που το rapid θα βγει αρνητικό ενώ έχεις συμπτώματα… Τότε πρέπει να συμπεριφερθείς σαν να είσαι θετικός»

Τέλος  o κ Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας για τα rapid test σημείωσε πως «Όσοι πιστεύουν ότι νοσούν και βγαίνουν αρνητικά τα rapid test, να κάνουν συνέχεια self test και μόνο αν επιμένουν τα συμπτώματα να κάνουν PCR τεστ».

Επίσης, είπε πως «έχουμε δει ανθρώπους να νοσούν και το μοριακό να είναι επίσης αρνητικό». «Ο ιός δεν εκκρίνεται στη μύτη και τον ρινοφάρυγγα σε κάποιες περιπτώσεις», τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button