ΕλλάδαΤουρισμός

Περιμένοντας τους Κινέζους -η «χρυσή φλέβα» του παγκόσμιου τουρισμού δεν ταξιδεύει πια

Τα τελευταία δύο χρόνια η Κίνα, δεν δέχεται ούτε επιτρέπει την έξοδο των  τουριστών καθώς προσπαθεί με κάθε τρόπο να ελέγξει την πανδημία .Η «χρυσή φλέβα» του παγκόσμιου τουρισμού προ πανδημίας έχει κλείσει.

Η επιστροφή των κινέζων τουριστών που περιμένει η χώρα μας μαζί με άλλους Ευρωπαικούς προορισμούς φαντάζει ακομη πολύ  μακρινή.

Οι Κινέζοι  πλέον επιλέγουν να ταξιδεύουν σε κοντινές αποστάσεις από τα σπίτια τους και να κάνουν εσωτερικό τουρισμό.Κατα κανόνα επιλέγουν να ταξιδεύουν σε κοντινές αποστάσεις και οι κρατήσεις τους  είναι κυρίως για θέρετρα και ξενοδοχεία γύρω από θεματικά πάρκα.

Η απουσία Κινέζων τουριστών έχει προκαλέσει μεγάλο πλήγμα στην ευρωπαϊκή τουριστική βιομηχανία.Σε κάποιες χώρες  όπως η Γαλλία όπου το 2019 την επισκέφτηκαν πάνω από 2,4 εκατ. Κινέζοι και ξόδεψαν σχεδόν 4 δισ. ευρώ κυρίως σε επώνυμα είδη που πλέον έχουν δει τον τζίρο τους σε ελεύθερη πτώση.

Πολλοι ευρωπαϊκοί προορισμοί όπως  η Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία, η Γερμανία, η Ρωσία, οι Κάτω Χώρες, η Ελβετία, η Ελλάδα και η Αυστρία έχουν υποστεί τεράστιο οικονομικό πλήγμα απο την έλλειψη των τουριστών από την Κίνα .

Οι Κινέζοι όταν ταξίδευαν ήταν «αποφασισμένοι» να καταναλώσουν. Τα στοιχεία έδειξαν μια μέση δαπάνη ανά ταξίδι στην Ευρώπη, ανάλογα με τον προορισμό κυμαίνονταν από 2.000 έως 3.500 ευρώ, με τις χώρες που διαθέτουν ακριβό και πολυτελές λιανεμπόριο να κερδίζουν τα περισσότερα.

Η Ελλάδα υποδέχθηκε το 2019 περίπου 200.000 κινέζους τουρίστες, οι οποίοι ταξίδεψαν κυρίως στην Αθήνα, τη Σαντορίνη ή έφτασαν με κάποιο κρουαζιερόπλοιο. Αγαπημένοι τους προορισμοί ήταν επίσης  η Μύκονος  ,οι Κυκλάδες  αλλά και η Πελοπόννησος.Για τους Κινέζους επισκέπτες η Ελλάδα είναι μαζί μια εξωτική χώρα, ένας ρομαντικός τόπος κι ένας ιστορικός προορισμός.

Προς το παρόν η επιστροφή τους στα μακρινά ταξίδια δεν φαίνεται να γίνεται  άμεσα .Εξ άλλου με αυτόν τον τρόπο καταναλώνουν τα χρήματα των διακοπών τους μέσα στη χώρα τους πράγμα που ευνοεί την ήδη ισχυρή οικονομία τους.

Δυστυχώς με τα σημερινά δεδομένα η σεζόν του 2022 μοιάζει χαμένη για αυτό το πολύ δυνατό κομμάτι του Τουρισμού μας.Ελπίζουμε να αλλάξουν σύντομα τα δεδομένα και να τους υποδεχθούμε ξανά στην χώρα μας που αγαπούν ιδιαίτερα .

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button