Ελλάδα

Πέντε αεροσκάφη με ανθρωπιστική βοήθεια αποστέλλει η Ελλάδα στην Τουρκία-«πηγαίνουν νύχτα» ….για βοήθεια

Οι Έλληνες πολίτες και το κράτος δίπλα στους πληγέντες .

Οι έρευνες στα συντρίμμια συνεχίζονται με τους νεκρούς να έχουν ξεπεράσει τις 16.000.Τουρκός σεισμολόγος εκτιμά πως οι εγκλωβισμένοι αυτή την στιγμή είναι περίπου 184.000, ενώ οι καιρικές συνθήκες κάνουν ακόμα πιο δύσκολο το έργο των διασωστών.

Πέντε αεροσκάφη με ανθρωπιστική βοήθεια αποστέλλει η Ελλάδα στην Τουρκία, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, για τη διαχείριση των άμεσων συνεπειών από τον σεισμό μεγέθους 7,8 της κλίμακας Ρίχτερ, που έπληξε τη χώρα τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου.

Mε εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα διαθέτει για την ανακούφιση των πληγέντων και την κάλυψη αναγκών που έχουν προκύψει, υγειονομικό και ιατροφαρμακευτικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης, όπως 7.500 κουβέρτες, 1.500 κρεβάτια και 500 σκηνές, οι οποίες μπορούν να φιλοξενήσουν οικογένειες και να χρησιμοποιηθούν ως κινητά ιατρεία.

Όπως ανακοινώθηκε  για τη μεταφορά όλου του υλικού και με στόχο να φτάσει στους πληγέντες το συντομότερο δυνατό, θα πραγματοποιηθούν πέντε πτήσεις προς την Τουρκία με αεροσκάφη της AEGEAN.Το κόστος μεταφοράς των προς διάθεση υλικών, θα καλυφθεί κατά 75% από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, ενώ το υπόλοιπο 25% της εθνικής συμμετοχής θα αποτελέσει χορηγία της αεροπορικής εταιρείας AEGEAN.

Την ίδια ώρα σχεδόν όλοι οι Δήμοι της χώρας συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης .

Συρία

Η  ομάδα Πολιτικής Άμυνας της Συρίας ζητεί πρόσθετο εξοπλισμό έρευνας και διάσωσης, περιγράφοντας την κατάσταση στη βορειοδυτική Συρία που ελέγχεται από τους αντάρτες ως «τραγική» και διαποτισμένη από «μυρωδιά θανάτου».

«Η κατάσταση είναι τραγική με όλη τη σημασία της λέξης. Δυστυχώς, εκατοντάδες οικογένειες εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια», είπε ο εθελοντής Asim Al-Yahya.Καθώς οι προσπάθειες διάσωσης ξεπερνούν το όριο των 72 ωρών, «υπάρχει μεγάλη έλλειψη εξοπλισμού έρευνας και διάσωσης», πρόσθεσε.

Ένα πράγμα που έδειξε με τον πιο σκληρό τρόπο αυτός ο σεισμός «τέρας» είναι ότι στον ανθρώπινο πόνο η πολιτική ,οι πολιτικοί και η παράνοια των πολέμων δεν έχουν καμμία θέση.

Οι απειλές πήραν την απάντηση τους απο απλούς πολίτες στις δυο χώρες .


👉ακολουθήστε την σελίδα μας στο facebook https://www.facebook.com/enjoynews.gr/

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button