ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ουκρανία: Κλείνει το φυσικό αερίο προς την Ευρώπη λόγω Ανωτέρας βίας

Η Ουκρανία κόβει βασικό αγωγό Ρωσικού φυσικού αερίου. Ο φορέας εκμετάλλευσης φυσικού αερίου της Ουκρανίας θα αναστείλει τη ροή ρωσικού αερίου μέσω του σημείου εισόδου Sokhranivka.

Η κίνηση αυτή μπορεί να προκαλέσει τεράστια προβλήματα στον ενεργειακό εφοδιασμό της Ευρώπης με φυσικό,αέριο.

Η GTSOU υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει τον σταθμό συμπίεσης του Νοβοπσκόφ, λόγω «της παρέμβασης των κατοχικών δυνάμεων στην τεχνική διαδικασία» για αυτόν τον λόγο θα διακόψει από αύριο Τετάρτη, 11 Μαΐου, τη μεταφορά ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του σταθμού της Σοχρανίφκα.

Ο σταθμός αυτός μεταφέρει το ένα τρίτο του ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας και  είχε καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις και τους φιλορώσους αυτονομιστές λίγο μετά την εισβολή.

Είναι ο πρώτος σταθμός συμπίεσης στο σύστημα διαμετακόμισης στην περιοχή του Λουχάνσκ, σε έναν αγωγό απ’ όπου μεταφέρονται περίπου 32,6 εκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου την ημέρα ή το ένα τρίτο του ρωσικού φυσικού αερίου που μεταφέρεται στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας, σύμφωνα με την GTSOU.

Ο διαχειριστής συστήματος φυσικού αερίου της Ουκρανίας GTSOU δήλωσε την Τρίτη ότι η  διακοπή της ροής να ορίζεται για αύριο 11 Μαΐου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button