Εξωτερικό

Οταν δεν μπορείς να πας στην Σαντορίνη ….την φτιάχνεις

Ένας Ολλανδός δημιούργησε μια μικρογραφία της Σαντορίνης στον κήπο του καθώς δεν μπορεί να ταξιδέψει εκεί φέτος λόγω της πανδημίας του κοροναϊού. Ο Fer Geerts από την πόλη του Μπέργκεν op Zoom στην Ολλανδία έχει δημιουργήσει ένα μοντέλο εμπνευσμένο από το ελληνικό νησί της Σαντορίνης.


Ο Geerts, ο οποίος είναι τακτικός επισκέπτης της  Ελλάδας από τη δεκαετία του 1980, λέει ότι θα ήθελε να μπορεί να ταξιδέψει …αύριο στο «δεύτερο σπίτι του» αν μπορούσε, αλλά η κρίση του κοροναϊού τον εμπόδισε να το κάνει.

Το μοντέλο έχει μήκος σχεδόν πέντε μέτρα και πλάτος δύο μέτρων. Ξαπλώστρες, βεράντες, παντζούρια, τα πάντα έχουν αναδημιουργηθεί με μια εκπληκτική ακρίβεια. “Το αστείο είναι ότι συνεχίζω να ανακαλύπτω πράγματα που σχεδόν ξέχασα”, λέει ο ίδιος .

Ο Geerts λέει ότι αγαπά τον ελληνικό τρόπο ζωής, το φαγητό, τον ήλιο και κυρίως τους ανθρώπους. Το αγαπημένο του μέρος, ωστόσο, είναι κυρίως οι Κυκλάδες και φυσικά  η Σαντορίνη.

Λέει ότι μετρά τις ημέρες που θα μπορεί να ξανά επισκεφθεί  την Ελλάδα και τις Κυκλάδες. Μέχρι τότε, θα απολαύσει τη μικροσκοπική του Σαντορίνη από τον κήπο του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button