Ελλάδα

Όνειδος:Βεβήλωσαν το μνημείο των νεκρών της Marfin

Εικόνα-ντροπής η κατεστραμμένη πλάκα στο μνημείο για τους νεκρούς της Marfin

Υπάρχουν ορισμένες ειδήσεις που είναι δύσκολο να σχολιαστούν . Υπάρχουν μερικές ειδήσεις που προκαλούν έντονο θυμό . Υπάρχουν μερικές ειδήσεις που τις καταγράφεις και δεν μπορείς να αντιληφθείς τι υπάρχει στο  αρρωστημένο μυαλό των πρωταγωνιστών τους.

Μια τέτοια είναι και αυτή που αναγκαζόμαστε  να βγάλουμε στην ( επιφάνεια ) ο λόγος  για τον βανδαλισμό του μνημείου για τους νεκρούς της Marfin ο οποίος σημειώθηκε πριν από λίγα 24ωρα προκαλώντας αλγεινή εντύπωση

Οι γνωστοί άγνωστοι  δράστες φαίνεται ότι θεώρησαν επαναστατική πράξη ή δικαιολογημένη ενέργεια να καταστρέψουν το μνημείο μνήμης για τους 4 νεκρούς της marfin -τρεις εργαζόμενους και ένα αγέννητο μωρό.

Για την ώρα δεν έχει υπάρξει ούτε σύλληψη ούτε προσαγωγή, πολύ περισσότερο και κάποια ανάληψη ευθύνης και πώς θα μπορούσε άλλωστε αυτό να συμβεί για μια τέτοια αρρωστημένη  πράξη.

Ποιο σκεπτικό άλλωστε να δικαιολογήσει την πράξη αυτή; Τι συμβολίζει άραγε η καταστροφή ενός μνημείου για τέσσερις ανθρώπους που έχασαν τόσο άδικα τη ζωής τους χωρίς να φέρουν καμία ευθύνη γι’ αυτό;

Σαν  πρώτη αντίδραση η κυβέρνηση δια του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου διεμήνυσε μέσω ανάρτηση του στα social media ότι «το μνημείο της Αγγελικής, της Παρασκευής και του Επαμεινώνδα θα αντικατασταθεί άμεσα».

«Αν χρειαστεί θα γίνεται ακόμη και καθημερινά. Κάθε μέρα και μια τελετή μνήμης. Γιατί τελικά η μνήμη είναι που πονάει τους εχθρούς της Δημοκρατίας. Τη μνήμη θέλουν να σβήσουν. Και η μνήμη είναι που κρατάει εμάς τους υπόλοιπους από το να δείξουμε ξανά ανοχή σε τέτοια φριχτά εγκλήματα κατά της ζωής αλλά και κατά της ειρηνικής και δημοκρατικής συνύπαρξης» κατέληξε ο Άκης Σκέρτσος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button