Ομολόγησε η μητέρα για τον θάνατο της 4χρονης στο Παλαιό Φάληρο – Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην τραγική υπόθεση του θανάτου της 4χρονης, η σορός της οποίας βρέθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (27/7) στην παραλία της Εδέμ, στο Παλαιό Φάληρο.
Η γυναίκα που συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής (1/8/2025) από τις Αρχές, ομολόγησε πως πρόκειται για τη μητέρα του παιδιού.
Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς, το κοριτσάκι τραυματίστηκε στο σπίτι, μέσα στο μπάνιο, και παρουσίασε έντονη αδιαθεσία.
Η γυναίκα, υπήκοος Αλγερίας, υποστήριξε πως δεν αναζήτησε ιατρική βοήθεια από φόβο, καθώς διαμένει παράνομα στη χώρα και δεν διαθέτει νόμιμα έγγραφα. Έτσι, σύμφωνα με την ίδια, αποφάσισε να μεταφέρει το παιδί στην παραλία και να το εγκαταλείψει.
Οι αστυνομικές και λιμενικές αρχές συγκέντρωσαν υλικό από κάμερες ασφαλείας και μαρτυρίες που οδήγησαν στον εντοπισμό της γυναίκας, η οποία καταγράφηκε να μετακινείται με καροτσάκι στο οποίο επέβαινε το κοριτσάκι, μαζί με δύο ακόμη μικρά αγόρια.
Το χρώμα των ρούχων του παιδιού ταίριαζε με το μαγιό της 4χρονης που βρέθηκε νεκρή, ενώ κίνησε υποψίες και η καταγεγραμμένη κίνηση της γυναίκας να πετάξει το καρότσι λίγο μετά.
Η γυναίκα συνελήφθη έξω από την πολυκατοικία όπου διαμένει στα Κάτω Πατήσια και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ. Εκεί μετέφερε και τα δύο αγόρια που τη συνόδευαν, για τα οποία θα αποφασίσει ο Εισαγγελέας Ανηλίκων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και δεν έχει δώσει ακόμα επίσημη απολογία, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι το κοριτσάκι χτύπησε στο κεφάλι το Σάββατο, παρουσίασε εμετούς και τελικά εξέπνευσε.
Ωστόσο, οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν πως ο θάνατος της 4χρονης οφείλεται σε πνιγμό, γεγονός που ενισχύει την εκτίμηση των Αρχών ότι το παιδί ήταν εν ζωή όταν εγκαταλείφθηκε στη θάλασσα.
Μετά τη ΓΑΔΑ, η γυναίκα αναμένεται να οδηγηθεί στο Λιμεναρχείο Φλοίσβου για επίσημη κατάθεση.
Παράλληλα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο πατέρας των παιδιών, υπήκοος Συρίας, έχει στο παρελθόν κατηγορηθεί για ενδοοικογενειακή βία.



