ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Όλος ο σχεδιασμός της λαμπρής παρέλασης για την 25η Μαρτίου -Ποιοι θα παρελάσουν αναλυτικά

Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας αναμένεται λαμπρή, και γεμάτη συμβολισμούς. 

Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες θα παρελάσουν έφιππα τμήματα με παραδοσιακές πολεμικές φορεσιές, ενώ τα βλέμματα αναμένεται να κεντρίσει η φάλαγγα ιστορικών τμημάτων, με λάβαρα και σημαίες της επανάστασης.

 


Για πρώτη φορά θα λάβουν μέρος και τμήματα από συμμαχικές χώρες.

Μαζί με τα ελληνικά αεροσκάφη θα πετάξουν σχηματισμοί αμερικανικών F-16 όπως και RAFALE της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Όπως ανακοινώνει το ΓΕΕΘΑ:

Η στρατιωτική παρέλαση, σύμφωνα με τις εντολές του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και τον λεπτομερή και έγκαιρο σχεδιασμό των αρμόδιων φορέων του Επιτελείου, παρά την πανδημία που μαστίζει όλη την υφήλιο, θα είναι αντάξια της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση

Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να τιμηθούν οι αγώνες των προγόνων μας και ταυτόχρονα οι απανταχού Έλληνες να αισθανθούν υπερήφανοι για την ένδοξη ιστορία τους και να κρατήσουν άσβεστη την φλόγα του Ελληνικού Γένους.

Παράλληλα μέσα από τα τμήματα και τα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων που θα παρελάσουν θα εκπεμφθεί μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, για την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να διασφαλίσουν την Εθνική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας ως άξιοι συνεχιστές των Ηρώων του 1821.

Ενδεικτικά στην παρέλαση θα λάβουν μέρος:

·    Φάλαγγα ιστορικών τμημάτων.

·    Παιδιά με παραδοσιακές στολές.

·    Ιστορικές σημαίες (Φιλικής Εταιρείας, Ιερού Λόχου, Λάβαρο Αγίας Λαύρας κ.α.)

·    Έφιππο τμήμα.

·    Τμήμα ανδρών με παραδοσιακές στολές Ναύτη.

·    Μηχανοκίνητo τμήμα του Στρατού Ξηράς, όπου μεταξύ άλλων θα παρελάσει επετειακό Άρμα Μάχης και συστήματα Μη επανδρωμένων Αεροχημάτων (SPERWER).

·    Μηχανοκίνητο τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας με αντιαεροπορικά συστήματα PATRIOT και «ΒΕΛΟΣ».

·    Μηχανοκίνητο τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

·    Μηχανοκίνητο τμήμα του Λιμενικού Σώματος.

·    Μηχανοκίνητο τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος.

·    Φάλαγγα πεζοπόρων τμημάτων και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και των Σωμάτων Ασφαλείας.

·    Διελεύσεις Αεροπορικών Μέσων των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων όπου μεταξύ άλλων θα διέλθουν Ε/Π NH-90 και KIOWA WARRIOR, Αεροσκάφος Ναυτικών Επιχειρήσεων P-3B, ενώ μαζί με τα Μαχητικά Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας θα εκτελέσουν διέλευση σχηματισμοί F-16 USAF (ΑΜΕΡΙΚΗ), RAFALE (ΓΑΛΛΙΑ) και VOYAGER (ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ).

Επίσης, στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου, θα πραγματοποιηθούν πτήσεις αεροσκαφών και Ελικοπτέρων καθώς και ελλιμενισμός Μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού σε όλη την Επικράτεια.

Τόσο κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών παρελάσεων όσο και κατά την διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης την 25η Μαρτίου 2021 έχουν ληφθεί όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης της πανδημίας COVID-19.

Στην Αθήνα αύριο Τετάρτη αναμένεται ο διάδοχος του Βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος με τη σύζυγό του Καμίλα, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν, με τη σύζυγό του Βλαντλένα, αλλά και η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί, ως εκπρόσωπος του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, που τελικά θα μείνει στο Παρίσι. Στη λίστα των επισήμων που θα φτάσουν στην Αθήνα και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button