Διεθνή

Oλένα Ζελένσκα ο παιδικός έρωτας του Ουκρανού προέδρου – η γυναίκα που τον στηρίζει  27 χρόνια

Θα μείνω κοντά στον άνδρα μου μαζί με τα παιδιά μας

Ο πρόεδρος Ζελένσκι θα μείνει στην ιστορία ως ήρωας της ουκρανικής αντίστασης, αποφάσισε να μείνει στη χώρα του παρά τις προτάσεις που είχε από χώρες να φυγαδευθεί σε ασφαλές μέρος με την οικογένεια του  και να αντιμετωπίσει τη ρωσική εισβολή .

Στο πλευρό του έμεινε και η σύζυγός του, Ολένα Ζελένσκα μια πολύ όμορφη και δυναμική γυναίκα. Το ζευγάρι είναι παντρεμένο εδώ και 18 χρόνια και  δεν φοβήθηκε ποτέ να δηλώσει την αγάπη του ο ένας για τον άλλο.


Για τα γενέθλιά της τον Φεβρουάριο του 2021 ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έγραψε για την Ολένα: «Λατρεύω τον τρόπο που σκέφτεσαι. Σε ευχαριστώ που είσαι εκεί… Για την αλήθεια, για τα μάτια, για τα αστεία. Για το ποιος δεν θα είχα γίνει χωρίς εσένα… Σε ευχαριστώ για όλα».

Η κα Zelenska, γεννημένη Kiyashko, σπούδασε αρχιτεκτονική στο πανεπιστήμιο και ακολούθησε μια καριέρα στο γράψιμο πριν γίνει η πρώτη κυρία της Ουκρανίας.

 

Πήγαινε στο ίδιο  σχολείο με τον μελλοντικό σύζυγό της, αλλά δεν γνώριζαν πραγματικά ο ένας τον άλλον τόσο πολύ εκείνη την εποχή αλλα συνδέθηκαν αργότερα και απο τότε είναι αχώριστοι. 

Έγραψε για την κωμική ομάδα που βοήθησε να ωθήσει τον Ζελένσκι να γίνει αγαπημένος πρωταγωνιστής στην σειρά Servant of the People σε έναν ρόλο που έμελλε να γίνει προφητικός για την μετέπειτα πορεία του στην πολιτική και την εκλογή του ως Προέδρου της Ουκρανίας.

Ποια είναι η Olena Zelenska

Η Olena Zelenska είναι πολύ δημοφιλής και αγαπητή στη χώρα της και θεωρείται μία από τις πιο επιδραστικές γυναίκες στην Ουκρανία. Μιλάει άψογα αγγλικά, εργαζόταν ως σεναριογράφος, είναι δυναμική και στηρίζει στους δημόσιους λόγους της τα δικαιώματα των γυναικών. Κάποτε ήταν αντίθετη με τις πολιτικές φιλοδοξίες του συζύγου της, όμως παρέμεινε στο πλευρό του και τον στήριξε, όπως κάνει ακόμα.

Αρχικά η Zelenska ήθελε να γίνει αρχιτέκτονας και μάλιστα είχε ξεκινήσει τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο Kryvyi Rih National αλλά τελικά την κέρδισε η συγγραφή.

Όταν ο Zelensky της είπε ότι θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική εκείνη ήταν κατηγορηματικά αντίθετη, αφού ήθελε να ζήσει μια ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Αργότερα, όμως, συμμετείχε πολύ ενεργά μαζί του στις προεκλογικές καμπάνιες, στις ομιλίες του και στις φωτογραφίσεις του.

Η σχέση τους ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του 1990, παντρεύτηκαν  το 2003 και έχουν μαζί δύο παιδιά. μια κόρη, την Ολεξάνδρα, και έναν γιο, την Κύριλο.

Η πρώτη πρωτοβουλία της κυρίας Zelenska ως πρώτης κυρίας –έναν ρόλο που ανέλαβε όταν ο σύζυγός της ανέλαβε την εξουσία τον Μάιο του 2019– ήταν η μεταρρύθμιση της διατροφής στα σχολεία της Ουκρανίας.

Εμφανίστηκε στο εξώφυλλο της Vogue τον Νοέμβριο του ίδιου έτους και μίλησε για την πρωτοβουλία της πάνω σε διάφορες μεταρρυθμίσεις με μια συνέντευξη  της  που  έκλεψε τις εντυπώσεις.

 

Η κα Zelenska βοήθησε την ένταξη της Ουκρανίας στη διεθνή πρωτοβουλία της G7 για την ισότητα των φύλων κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στο τρίτο Συνέδριο Γυναικών της Ουκρανίας τον Δεκέμβριο του 2019.


Μετά τη ρωσική εισβολή  όλα άλλαξαν στη ζωή των κατοίκων της  Ουκρανίας αλλά και του Προεδρικού ζεύγους .

Όλα  τα βλέμματα έπεσαν πάνω στο πρόεδρο της χώρας, τον πρώην κωμικό ηθοποιό που εντυπωσίασε με το θάρρος του και αποθεώθηκε για τη στάση του απο τις πρώτες μέρες του πολέμου σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Ως ηγέτης έδειξε ότι δεν θα εγκαταλείψει τη χώρα του όταν τον έχει ανάγκη παρά το γεγονός ότι ο ίδιος θεωρείται ο Νο1 στόχος αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία ενώ η σύζυγός του και τα παιδιά του, στόχος Νο2.

Η δυναμική Πρώτη Κυρία επιδεικνύει γενναιότητα και αποφασιστικότητα σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, κάτι που έχουν ανάγκη οι πολίτες της χώρας της.

Πρόσφατα, η Olena Zelenska έγραψε στα social media της από το μυστικό καταφύγιο όπου βρίσκεται μαζί με τα δύο παιδιά της ηλικίας 17 και 9 ετών: “Δεν θα πανικοβληθώ και δεν θα κλάψω. Θα είμαι ήρεμη και σίγουρη. Τα παιδιά μου με κοιτάζουν. Θα είμαι στο πλευρό τους. Και στο πλευρό του συζύγου μου. Και θα είμαι δίπλα σας”.

Και δηλώνει κατηγορηματικά:

Ολένα Ζελένσκα: «Τα παιδιά δεν φεύγουν χωρίς εμένα, δεν φεύγω χωρίς τον σύζυγό μου, ο σύζυγός μου δεν θα φύγει ποτέ»

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button