Ελλάδα

Οι επιστήμονες λένε ότι το εμβόλιο AstraZeneca έχει καλύτερο αποτέλεσμα στην κυτταρική ανταπόκριση

Σε άρθρο που δημοσίευσε η  Βρετανική  Guardian  αναφέρεται ότι η εφάπαξ δόση είτε του Oxford / AstraZeneca είτε του εμβολίου Pfizer / BioNTech δημιουργεί μια μεγάλη προστατευτική ανταπόκριση αντισωμάτων έναντι του κοροναϊού σύμφωνα με ερευνητές.

Η πρώτη μελέτη που εξέτασε συγκριτικά την απόδοση των δύο εμβολίων που χρησιμοποιήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο τους τελευταίους μήνες δείχνει ότι οι άνθρωποι  αναπτύσσουν αντισώματα κατά του κορανοϊού στις πέντε έως έξι εβδομάδες μετά από μια και  μόνο δόση  με ποσοστό  93% για το εμβόλιο της Pfizer και 87 % μετά από μία δόση  AstraZeneca.

Το εμβόλιο AstraZeneca είχε μεγαλύτερη επίδραση – με το 31% των ανθρώπων να αναπτύσσουν Τ-κύτταρα κατά της πρωτεΐνης των ακίδων σε σύγκριση με το 12% αυτών που είχαν το Pfizer.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι η πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου για αναμονή 12 εβδομάδων μεταξύ των δόσεων είναι ασφαλής, καθώς η πιο ευάλωτη ηλικιακή ομάδα αναπτύσσει ισχυρή αντίδραση αντισωμάτων στα εμβόλια πολύ πριν από τη δεύτερη καθυστερημένη δόση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button