ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο Τραμπ επέλεξε για Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ -Την πρώην αρραβωνιαστικιά του γιου του

Την απόφαση του να προτείνει την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για τη θέση της πρέσβειρας ΗΠΑ στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ .Ο διορισμός της πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία κατόπιν ακροαματικής διαδικασίας που θα γίνει στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων.

Η προτεινόμενη πρέσβης Κίμπερλι  Γκίλφοϊλ είναι πρώην παρουσιάστρια του δικτύου Fox News και πρώην αρραβωνιαστικιά του Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ. Στο παρελθόν έχει υπηρετήσει βοηθός Γενικού Εισαγγελέα Καλιφόρνιας και σύμβουλος του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, ενώ ήταν παντρεμένη και με τον νυν Δημοκρατικό κυβερνήτη της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ.

Πηγές στην αμερικανική πρωτεύουσα επιβεβαίωσαν ότι αρχικά υπήρχε η προθυμία για την τοποθέτηση του βουλευτή Γκας Μπιλιράκη στη θέση του νέου πρέσβη στην Αθήνα, καθώς χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του στενού περιβάλλοντος του Τραμπ και θεωρούταν εξαιρετικά καταρτισμένος για τη συγκεκριμένη θέση. Ωστόσο, διευκρίνισαν ότι κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό λόγω της ισχνής πλειοψηφίας που διαθέτουν οι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Με αυτό το δεδομένο, δεν κρίθηκε φρόνιμο να γίνει μία κίνηση που θα μπορούσε εν δυνάμει να θέσει σε κίνδυνο τη νομοθετική ατζέντα της νέας κυβέρνησης. Παρόλα αυτά επισημαίνουν ότι ο Γκας Μπιλιράκης θα συνεχίσει να παίζει ένα ιδιαίτερο ρόλο, καθώς βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την «ομάδα της Φλόριντα» που περιλαμβάνει τη νέα προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Σούζι Γουάιλς, τον υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο και τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας Μάικ Γουόλτς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button