ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τους αστέγους στο λιμάνι του Πειραιά

Στόχος η εξάλειψη της αστεγίας ως το 2025

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ Δόμνα-Μιχαηλίδου και ο Πρωθυπουργός κ Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον Γενικό Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ Γιώργο Σταμάτη  επισκέφθηκαν απόψε το βράδυ αστέγους που διαβιούν στο λιμάνι του Πειραιά.Ο πρωθυπουργός συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν .

Η κ Μιχαηλίδου σε ανάρτηση της έγραψε:

«Σήμερα το βράδυ, μαζί με τον Πρωθυπουργό και τον Γενικό μας Γραμματέα βρεθήκαμε κοντά στους αστέγους που διαβιούν στο λιμάνι του Πειραιά και συζητήσαμε μαζί τους για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Εκεί συναντήσαμε και τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που μοίρασαν ζεστά γεύματα στους αστέγους, αλλά και τους «Γιατρούς του Κόσμου» που τους προσφέρουν υγειονομικό υλικό και ιατρική βοήθεια.

Κανουμε ο,τι περνάει από το χέρι μας, για να αντιμετωπισουμε αποτελεσματικά την φτώχεια και την αστεγία.Γι’ αυτό άλλωστε, πήραμε ενα πιλοτικό προγραμμα εργασιακής ένταξης των αστέγων και το καναμε εθνικό. Από φέτος, το προγράμμά μας «Στέγαση και Εργασία» λειτουργεί από 3 σε 43 δήμους της χώρας.»

Κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τους αστέγους

Να σημειωθεί ότι στην Εθνική Στρατηγική για τους αστέγους τίθεται ως στόχος η εξάλειψη της αστεγίας ως το 2025-2026 ενώ ξεκινά η καταγραφή τους σε όλη την επικράτεια στο μητρώο αστέγων. Ταυτόχρονα, με το ειδικό πρόγραμμα «Στέγαση και εργασία», σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση προβλέπεται εξασφάλιση στέγης και δημοτικής εργασίας. Σε αυτό το πρόγραμμα αναμένεται να ενταχθούν 600 νοικοκυριά.

Επιπλέον, στο Ταμείο Ανάκαμψης περιλαμβάνεται ειδικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους που αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια στην ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, συνολικού προϋπολογισμού 111 εκ. ευρώ. Ωφελούμενοι θα είναι άνεργοι οι οποίοι ανήκουν σε αυτές τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες με μηνιαία επιχορήγηση μισθού και εισφορών ύψους 700-750 ευρώ.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button