ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι καταργείται κάθε φόρος στα επιδόματα επικινδυνότητας των Ενόπλων Δυνάμεων

Σήμερα στην Τανάγρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή παραλαβής των μαχητικών Rafale στην Τανάγρα έκανε μία σημαντική εξαγγελία για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας .

«Είναι η ελάχιστη έκφραση ευγνωμοσύνης της ελληνικής Πολιτείας για εκείνους που αγρυπνούν για να προκόβει η Ελλάδα με ειρήνη με ασφάλεια» τόνισε.

«Επένδυση στην Άμυνα σημαίνει επένδυση στους ανθρώπους που την υπηρετούν», ανέφερε ο πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας συγκεκριμένα ότι «στο εξής τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα που αφορούν πτήσεις επιχειρήσεις αλεξιπτωτιστών, τις επιχειρήσεις των υποβρυχίων και τη ναρκαλιεία απαλλάσσονται από κάθε φόρο»

Αυτό αφορά «πρωτίστως τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και το Λιμενικό και θα ισχύει και για τις αποζημιώσεις των στελεχών που παρέχουν αεροπορική βοήθεια με αεροπορικά μέσα».

Τα πτητικά, καταδυτικά, επιδόματα αλεξιπτωτιστού κλπ., φορολογούνταν ως και με 80%, γεγονός που μείωνε δραματικά τον μισθό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, με τον κ. Μητσοτάκη να αναφέρει πως η άρση του φόρου έρχεται ως μια ανταπόδοση από πλευράς της πατρίδας προς τις υπηρεσίες που τις παρέχουν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button