Διεθνή

Ο «πόλεμος» των εμβολίων κλιμακώνεται

Η Σουηδία σταματάει τις πληρωμές για τα εμβόλια της Pfizer .Κατά του «εμβολιαστικού εθνικισμού» προειδοποιεί η Βρετανία.

Η Σουηδία ζητεί διευκρινίσεις για τον αριθμό των δόσεων που έχει χρεωθεί, καθώς η Pfizer χρέωσε έξι δόσεις σε κάθε φιαλίδιο παρότι είχε συμφωνηθεί χρέωση για πέντε δόσεις.

Μετά τις καθυστερήσεις στην παράδοση εμβολίων covid-19 από την Pfizer, και μία αντίστοιχη ανακοίνωση της AstraZeneca την Παρασκευή προκάλεσε την οργή της ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε χθες, Δευτέρα, στις χώρες μέλη «έναν μηχανισμό διαφάνειας», ο οποίος θα αναγκάζει τις φαρμακοβιομηχανίες να ενημερώνουν εκ των προτέρων τις ευρωπαϊκές αρχές για τις παραδόσεις εμβολίων, που έχουν παραχθεί μέσα στην ΕΕ, σε χώρες εκτός της Ένωσης.Αυτός ο μηχανισμός ενδέχεται να επηρεάσει τις εξαγωγές προς τη Βρετανία, η οποία εισάγει το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech από το Βέλγιο.

Ο Εθνικισμός των εμβολίων .
Δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουμε με βάση τον Εθνικισμό των εμβολίων δήλωσε ο Ζαχάουι Βρετανός υφυπουργός αρμόδιος για την εκστρατεία εμβολιασμών  μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Times Radio. «Κανείς δεν θα είναι ασφαλής μέχρι να είναι όλος ο κόσμος ασφαλής» τόνισε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button