ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

«Ο πατέρας Αντώνιος είπε να κάνουν έκτρωση σε έγκυο» καταγγέλλει πρώην τρόφιμος .

Νεο Δ.Σ σήμερα στη δομή

Ένας 20χρονος -σήμερα- πρώην τρόφιμος της δομής στον Κολωνό από τα 11 έως τα 15 του χρόνια σε μια ακόμα καταγγελία ανέφερε ότι ο πάτερ Αντώνιος, είπε να κάνουν έκτρωση σε έγκυο.

«Ήταν σε δωμάτιο και της απαγόρευσαν να έχει οποιαδηποτε επικοινωνία με κάποιο  άτομο. Μόλις κατάλαβαν ότι ήταν φουσκωμένη η κοιλιά της την πήγαν στο νοσοκομείο να δουν τι έχει και ήταν έγκυος και μετά ο πάτερ Αντώνιος είπε να της κάνουν έκτρωση» .

Μάλιστα στο MEGA, ανέφερε: «Εγώ ήμουν στην Κιβωτό του Κόσμου στον Κολωνό όταν ήμουν 11 ετών, μέχρι τα 15. Μετά, αρχές Σεπτεμβρίου, με πήγαν στο παράρτημα της Χίου. Έχω δει να χτυπάνε παιδιά, έχω δει δύο – τρεις παιδαγωγούς. Δεν ήταν παιδαγωγοί, ήξεραν τον πατέρα Αντώνιο από μικρά παιδιά και μετά τους πρότεινε να δουλέψουν ως παιδαγωγοί. Ήταν φίλοι του, είχαν γνωριστεί από παλιά που παίζανε μπάσκετ» είπε.

«Με πήγαν με το ζόρι, όχι με τη θέλησή μου. Μας κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο για μία εβδομάδα, μετά μας δίνανε μόνον νερό και ψωμί. Όταν ήμουν στη Χίο και είχα τελειώσει την Β’ Λυκείου μου είπαν “δεν θα την τελειώσεις και θα κάνεις δουλειές στο ΕΠΟΣ. Δεν είσαι καλός μαθητής, τι το θες το σχολείο; Έλα να δουλέψεις πάνω σαν εργαζόμενος”»

Καταγγελίες και για “bodyguard “

O πάτερ Αντώνιος κυκλοφορούσε με ορισμένους άντρες γύρω του σε ρόλο σωματοφυλάκων, οι οποίοι ήταν πρώην τρόφιμοι των δομών της «Κιβωτού».

Πρόκειται για παιδιά από κακοποιητικές οικογένειες που βρήκαν καταφύγιο στην «Κιβωτό» και ύστερα παρέμειναν ως εργαζόμενοι εκεί και «φύλακες» του πατέρα Αντωνίου. Μάλιστα φέρεται πως οι άνθρωποι αυτοί συμπεριφέρονταν ιδιαίτερα σκληρά στα παιδιά των δομών.

Πρόσωπα κύρους στο νέο Δ.Σ.

Μέχρι σήμερα, στο διοικητικό συμβούλιο της Κιβωτού του Κόσμου ήταν τοποθετημένα πρόσωπα όπως η σύζυγος του πατέρα Αντώνιου και ή η αδερφή της. Μετά το τσουνάμι των αποκαλύψεων, όμως, η κυβέρνηση αποφάσισε το «ξήλωμα» του Δ.Σ. και την τοποθέτηση προσωρινής διοίκησης, για τουλάχιστον έναν χρόνο όπως τόνισε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button