ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΤΑΞΙΔΙΑ

Ο Μπόρις Τζόνσον ανάβει το  πράσινο φως στο σύστημα «φωτεινού σηματοδότη» ανοίγοντας το δρόμο για διακοπές στο εξωτερικό από τον Μάιο

Η δυνατότητα διακοπών για τους Άγγλους τουρίστες αναμένεται να ξεκινήσει  στις 17 Μαΐου.

Το  Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να ανακοινώσει το σύστημα «φωτεινού σηματοδότη» με τις ΗΠΑ, το Ντουμπάι, τη Μάλτα και την Καραϊβική να έχουν ήδη πράσινο φως, ενώ μεγάλο μέρος της Ευρώπης να παραμένει κόκκινο του σηματοδότη των διακοπών για τους Άγγλους τουρίστες.

Οι χώρες θα αξιολογηθούν από τα προγράμματα εμβολιασμού τους, τα ποσοστά μόλυνσης και την ικανότητα εντοπισμού παραλλαγών

Μόνο λίγες ευρωπαϊκές χώρες αναμένεται να λάβουν «πράσινο» φως στις τουριστικές μετακινήσεις , αλλά οι Μαλδίβες, η Μάλτα και το Ισραήλ είναι ήδη εντάξει με τις προϋποθέσεις που θέτει η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πράσσινο φώς

Για να ταξιδέψετε από και προς εγκεκριμένες χώρες θα απαιτούνται τουλάχιστον τρία Covid -test από κάθε τουρίστα.

Ένα πριν φύγουν για το Ηνωμένο Βασίλειο (όχι περισσότερο από 72 ώρες πριν από την απογείωση), και δύο όταν επιστρέψουν – η πρώτη τη δεύτερη ημέρα μετά την άφιξή τους στο σπίτι και η δεύτερη την όγδοη ημέρα. Η χώρα στην οποία ταξιδεύουν ενδέχεται να απαιτήσει ακόμη περισσότερες δοκιμές.

Πορτοκαλί Φώς

Οι επισκέπτες του «Amber list» θα πρέπει να απομονωθούν για δέκα ημέρες στο σπίτι, ενώ θα κάνουν πάντα τα Covid_test  πριν και μετά το ταξίδι τους.

Κόκκινο Φώς

Οι άνθρωποι που πετούν από τα έθνη της «κόκκινης λίστας» θα πρέπει να παραμείνουν να καραντίνα σε ένα ξενοδοχείο τα έξοδα του οποίου θα καλύπτουν οι ίδιοι.

Παρά την ταλαιπωρία και το κόστος, οι ειδικοί στα ταξίδια πιστεύουν ότι πολλοί θα θέλουν ακόμα να αναζητήσουν τον ήλιο και την Θάλασσα στο εξωτερικό αφού έχουν περάσει  μεγάλο μέρος του περασμένου έτους σε καθεστώς lockdown.

Εμείς κρατούμε πολλές επιφυλάξεις αν αυτό το απλοϊκό και ακριβό λόγω των test σύστημα είναι εφικτό να εφαρμοστεί και κυρίως να δώσει την δυνατότητα σε πολίτες να μετακινηθούν .

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button