Κινηματογράφος

O Γούντι Άλεν στην Αθήνα στις 8 Σεπτεμβρίου για τη νέα του ταινία

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης θα βρεθεί στην Αθήνα στο πλαίσιο του 29ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου, Νύχτες Πρεμιέρας.

Το Coup de Chance του Γούντι Άλεν θα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 27 Σεπτεμβρίου. 

Η νέα ταινία του Γούντι Άλεν “μιλάει” για τον σημαντικό ρόλο που παίζουν οι ευκαιρίες, αλλά και η τύχη στη ζωή μας.

Η Φανί (Λου ντε Λάαζ) και ο Ζαν (Μελβίλ Πουπό) μοιάζουν με το ιδανικό παντρεμένο ζευγάρι – είναι και οι δύο επαγγελματικά καταξιωμένοι, ζουν σε ένα πανέμορφο διαμέρισμα σε μια προνομιούχα γειτονιά του Παρισιού και δείχνουν να είναι τόσο ερωτευμένοι όσο ήταν όταν πρωτογνωρίστηκαν.

Αυτή είναι η 50η ταινία μου. Ήταν μεγάλο προνόμιο που την γύρισα στο Παρίσι και είναι μεγάλη τιμή να την παρουσιάσω στη Βενετία», λέει ο Γούντι Άλεν.

Αν και η φιλμογραφία του γνωστού σκηνοθέτη συνδέεται αναμφισβήτητα με τη Νέα Υόρκη, το Παρίσι είχε πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του. Αφού γύρισε – εν μέρει –την ταινία “Όλοι λένε Σ’ αγαπώ” στο Παρίσι το 1996 και έκανε τη γαλλική πρωτεύουσα από μόνη της χαρακτήρα στο Μεσάνυχτα στο Παρίσι το 2010, επιστρέφει στην Πόλη του Φωτός, αυτήν τη φορά για μια ταινία εξ’ ολοκλήρου γυρισμένη στα γαλλικά.

Ήμουν πάντα ερωτευμένος με τον ευρωπαϊκό και τον γαλλικό κινηματογράφο πολύ έντονα, και όταν πρότεινα να το κάνω στα γαλλικά στους παραγωγούς μου, απάντησαν με ενθουσιασμό».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button