ΕλλάδαΟμογένεια

Ο ΕΟΤ ανοίγει γραφείο στην Μελβούρνη-συνέντευξη του προέδρου της ΕΚΜ Βασίλη Παπαστεργιάδη για την τεράστια σημασία του

Ήταν ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα.

 Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι η σύσταση γραφείου του ΕΟΤ στη Μελβούρνη είναι μια στρατηγική κίνηση που θα συμβάλλει σημαντικά στην προσέλκυση ταξιδιωτών από την Αυστραλία. Κάτι το οποίο ήταν αυτονόητο δυστυχώς χρειάστηκαν πολλά χρόνια προσπάθειας απο τους ομογενείς μας για να δούνε επιτέλους ένα γραφείο του ΕΟΤ στην Αυστραλία.

Με την ευκαιρία αυτή το enjoy news επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ελληνικής Kοινότητας Μελβούρνης και έναν από τους εμπνευστές της ιδέας, κ. Βασίλη Παπαστεργιάδη:

 

Κύριε Παπαστεργιάδη, έπειτα από οκτώ χρόνια προσπάθειας το όνειρο των Ελλήνων της Μελβούρνης για ένα γραφείο το ΕΟΤ γίνεται επιτέλους πραγματικότητα. Γνωρίζοντας ότι εσείς προσωπικά έχετε κάνει τεράστια προσπάθεια για την επίτευξή του, πώς αισθάνεστε σήμερα; 

Ήταν ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στο άνοιγμα του γραφείου, καθώς είναι κάτι το οποίο ζητάμε εδώ και οκτώ χρόνια. Και τώρα, έρχεται να το υλοποιήσει ο κ. Κικίλιας.

Πρόκειται για μια στρατηγικής σημασίας κίνηση που θα συμβάλει τα μέγιστα στην υλοποίηση του προγράμματος 12μηνου τουρισμού της Ελληνικής Κυβέρνησης.

  Ανακοινώθηκε ότι ο χώρος που θα φιλοξενήσει τα γραφεία βρίσκεται στο εντυπωσιακό κτίριο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, κάτι που θα είναι εξαιρετικό από λειτουργικής αλλά και πρακτικής απόψης μιλήστε μας γι αυτο;

 Σε συζήτηση που είχαμε πρόσφατα με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια, μας ανακοίνωσε ότι έγινε αποδεκτή η πρότασή μας το νέο Γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στη Μελβούρνη να στεγαστεί στο Ελληνικό Κέντρο, στο 15ώροφο κτήριο τη Κοινότητάς μας, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

 Όπως αναφέρετε κι εσείς, αυτό είναι πραγματικά εξαιρετικό τόσο από λειτουργικής όσο και πρακτικής άποψης. Το Ελληνικό Κέντρο βρίσκεται στο πιο κεντρικό σημείο της Μελβούρνης, διαθέτει άνετους χώρους και εύκολη πρόσβαση σε αυτό τόσο για τους Ελληνες όσο και για τους Αυστραλούς. Υπάρχουν επίσης συνδέσεις και κοντινοί σταθμοί όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς που εξυπηρετούν όλες τις περιοχές της Μελβούρνης. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι στο ίδιο κτήριο στεγάζεται το Πολιτιστικό Κέντρο της Κοινότητάς μας, ελληνικές επιχειρήσεις και εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα κεντρικά γραφεία μας, καθώς και τα γραφεία της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος στην Μελβούρνη.Το κτίριο του Ελληνικής Κοινότητας στο κέντρο της Μελβούρνης.

 Πότε πιστεύεται ότι θα λειτουργήσει  το γραφείο του ΕΟΤ έχοντας μπροστά μας σε λίγους μήνες το Ελληνικό καλοκαίρι;

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο επιδιώκουν να λειτουργήσει το Γραφείο του ΕΟΤ το συντομότερο, καθώς αυτό θα είναι προς όφελος τόσο της Ελλάδας όσο και εκείνων που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην πατρίδα μας.

 Ο κ. Κικίλιας ανέφερε πρόσφατα ότι το σχετικό νομοσχέδιο που προβλέπει τη λειτουργία του γραφείου πρόκειται να κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή σύντομα. Όπως μας είπε και στην επικοινωνία μας μαζί του το γραφείο πρόκειται να λειτουργήσει μέσα στο 2023.

Σήμερα στην μετά κορονοϊού εποχή θεωρείται ότι οι Αυστραλοί εκτός από τους ομογενείς μας θα ήθελαν να επισκεφθούν και να γνωρίσουν τη χώρα μας;

Η Αυστραλία είναι μια χώρα με πολλούς μετανάστες και ιδιαίτερα από την Ευρώπη. Έτσι θέλουν πάντα να ταξιδέψουν στην Ευρώπη και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η Ευρώπη και ιδιαίτερα η Ελλάδα έχουν μοναδικές ομορφιές και αξιοθέατα που ελκύουν τους κατοίκους της Αυστραλίας και αποτελούν πάντα προορισμό των διακοπών τους.

 Ο αριθμός αυτών που θέλουν να επισκεφτούν την Ελλάδα αυξήθηκε μετά την περίοδο των περιορισμών για τον κορονοϊό, όπου είχαν κλείσει τα σύνορα της Αυστραλίας. Έτσι είναι τώρα μοναδική ευκαιρία για όλους να επισκεφθούν την πατρίδα μας, και το γραφείο του ΕΟΤ στη Μελβούρνη αναμένεται να συμβάλει σημαντικά προς την κατεύθυνση αυτή.

 Το καλοκαίρι στην Ελλάδα συμπίπτει με τον δικό σας χειμώνα στην Αυστραλία άρα η τουριστική «σύνδεση» των δυο χωρών δειχνει πολύ ελκυστική σε 12 μηνη βάση. Πιστεύετε ότι αυτό θα βοηθήσει τον Ελληνικό Τουρισμό με ένα νεο target group επισκεπτών;

 Πράγματι. Εμείς τώρα έχουμε καλοκαίρι και αυτό είναι μοναδικός προορισμός για τους Έλληνες που θέλουν να κάνουν διακοπές μακριά από το χειμώνα, και να έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν και δικούς τους που ζουν στην Αυστραλία. Το ίδιο συμβαίνει και με εμάς, αλλά και τους Αυστραλούς που το ελληνικό καλοκαίρι μπορούν να ταξιδέψουν στην πατρίδα μας και να χαρούν τις ομορφιές της.

 Εκείνο που είναι σημαντικό και στο οποίο έχουμε αναλάβει πρωτοβουλίες και ως Κοινότητα, είναι να δημιουργηθούν και προβληθούν ειδικά προγράμματα που θα καταστήσουν την πατρίδα μας τουριστικό προορισμό καθόλη τη διάρκεια του έτους. Και αυτός ο στόχος θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα του νέου γραφείου του ΕΟΤ.

 Τέλος θα θέλαμε να μας πείτε ποιους θέλετε να ευχαριστήσετε για την επίτευξη του στόχου σας που έπειτα από πολυετή αγώνα έγινε πραγματικότητα;

 Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών είχαμε σειρά επαφών με τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον νυν πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τους πρώην και νυν υπουργούς και υφυπουργούς Τουρισμού, στους οποίους θέσαμε την πρότασή μας να δημιουργηθεί αφενός το νέο γραφείο του ΕΟΤ στη Μελβούρνη και αφετέρου να στεγαστεί στο Ελληνικό Κέντρο.

Η ανταπόκριση ήταν θετική από όλους καθώς είναι εμφανή τα οφέλη που θα έχει η πατρίδα μας με την υλοποίηση της πρότασής μας.

 Τελικά, μετά από επαφές που είχαμε πέρυσι με την υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και την Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης Ολυμπία Αναστασοπούλου δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για τη δημιουργία του γραφείου του ΕΟΤ στη Μελβούρνη.

 Τόσο εγώ προσωπικά όσο και η Κοινότητά μας ευχαριστούμε όλους όσους στήριξαν και βοήθησαν στην προσπάθεια αυτή

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button