Διεθνή

Ο διαστημικός τουρισμός μια νέα «χρυσή» αγορά αξίας άνω του 1 τρισ. δολαρίων για πολύ λίγους

Virgin Galactic Spaceship Seats Rotated Back In Space
Virgin Galactic Spaceship Seats In Space

Ένα νέο κεφάλαιο άνοιξε στην εξερεύνηση, κατάκτηση και εμπορική εκμετάλλευση του διαστήματος ο εκκεντρικός Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον κάνοντας με το σκάφος της εταιρείας του Virgin Galactic την πρώτη υποτροχιακή πτήση και αφήνοντας πίσω του τους πάμπλουτους ανταγωνιστές του σε αυτό το εγχείρημα.

Συγκεκριμένα η επόμενη απογείωση είναι του Blue Origin του Τζεφ Μπέζος στις 20 Ιουλίου αλλά και του Ιλον Μασκ με το Space X το φθινόπωρο.

Σημειώνουμε ότι ένας  πλούσιος νικητής πλήρωσε 28 εκατομμύρια δολάρια για να εξασφαλίσει μια θέση, που τέθηκε σε δημοπρασία, για να συνοδεύσει τον Τζεφ Μπέζος στην πρώτη τουριστική διαστημική πτήση της εταιρίας Blue Origin στις 20 Ιουλίου.

Ενώ η Virgin Galactic,  χρεώνει 250.000 δολάρια το «εισιτήριο», για τις μελλοντικές υποτροχιακές της πτήσεις- και ευελπιστεί να μειώσει στα 40.000 δολάρια το εισιτήριο, κάποια στιγμή στο μέλλον.

Η Morgan Stanley εκτιμά, ότι η βιομηχανία του διαστήματος μπορεί, έως το 2040, να αποφέρει παγκοσμίως έσοδα ύψους 1,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.

Ο σκληρός επιχειρηματικός ανταγωνισμός πλέον επεκτείνεται πέραν από τα όρια της Γης και η εμπορευματοποίηση του διαστήματος κλιμακώνεται, με ολοένα και μεγαλύτερη συμμετοχή ιδιωτών, οι προκλήσεις είναι ορατές και τα όρια στα οποία θα κινηθούν παραμένουν ασαφή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button