ΓαστρονομίαΣυνταγές

Ντάκος σε μορφή Τούρτας από τον γνωστό Σεφ Στράτο Ιωσηφέλλη

Ο Ντάκος έχει ιδιαίτερη θέση στο τραπέζι των Ελλήνων αφού συνδιάζει την σαλάτα το παξιμάδι και αποτελεί αγαπημένη επιλογή όταν θέλουμε να φάμε κάτι ελαφρύ.Ο καθένας τον συνδιάζει με το τυρί που προτιμάει ,άλλοι με φέτα άλλοι με μυζήθρα και τον εμπλουτίζει αυτοσχεδιάζοντας .

Ο γνωστός Σεφ Στράτος Ιωσηφέλλης έφτιαξε έναν εντυπωσιακό ντάκο σε μορφή τούρτας .Εαν η εμφάνιση εντυπωσιάζει η γεύση σίγουρα θα σας συναρπάσει .

Ο  Μυτιληνιός Σεφ πάντα μας εκπλήσσει ευχάριστα .

Φέτος τον Αύγουστο στο καφενείο «Πάλλας» στο κέντρο του Μεσοτόπου της Λέσβου απο όπου κατάγεται ετοίμασε brunch !

«Έχουμε και στο χωριό μας brunch»  έγραφε χαριτολογώντας η αφίσα για το ξεχωριστό πρωινό- μεσημεριανό με εκλεκτά τοπικά προϊόντα και μοναδικές γεύσεις: χάχλες, λαδοτύρι και  τηγανίτες με παγωτό Μεσοτόπου- πρόβειο από γάλα ημέρας.

 

Ο Στράτος Ιωσηφέλλης δημιούργησε  μια ιδιαίτερη «τούρτα» ντάκο με υλικά «παντρεμένα» μεταξύ τους με έναν ιδιαίτερο τρόπο που κάνουν την διαφορά σε κάτι που όλοι έχουμε δοκιμάσει.

Υλικά:

Βάση:

200 γρ. Κριθαρένια Παξιμάδια λαδιού με Γλυκάνισο
200 γρ. Κρίθινο Παξιμάδι

1 πρέζα Ρίγανη

1 πρέζα Αλάτι

4-5 κ.σ Οξύμελο

1 κ.σ Μπαλσάμικο Ξύδι

 

 Γέμιση Τυριού:

200 γρ. Ανθότυρο

200 γρ. Φέτα

1 Γιαούρτι Γαϊδουρινό

2 κ.σ Λάδι

1 κ.σ Οξύμελον

Ρίγανη

 Καραμελωμένα Ντοματίνια:

20 περίπου Ντοματίνια

2 κ.σ Λάδι

2 κ.σ Ζάχαρη

1 κ.σ Οξύμελο

1 κ.γ Μέλι

Αλάτι

Πιπέρι

 

Τρόπος Εκτέλεσης:
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη βάση  :
2 κ.σ Ζάχαρη –1 κ.σ Οξύμελο1 κ.γ Μέλι-Αλάτι-Πιπέρι

 Βάζουμε όλα τα υλικά για τη βάση στο μούλτι και τα χτυπάμε πολύ καλά.Στρώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα που ανοίγει και το πατάμε με ένα κουτάλι για να γίνει συμπαγές.  Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου ώστε να σφίξει η βάση. Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την κρεμά τυριού, μέχρι να ενωθούν.Απλώνουμε τη γέμιση πάνω από τη βάση και ξαναβάζουμε στο ψυγείο.Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.Ρίχνουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι και ανακατεύουμε συνεχώς σε δυνατή φωτιά μέχρι να καραμελώσουν.Στο τέλος ρίχνουμε τη ρίγανη, το μπαλσάμικο και το μελί.  Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.

Τοποθετούμε τα ντοματίνια στην τούρτα με την κομμένη μεριά προς τα κάτω και περιχύνουμε με την καραμέλα που έχει σχηματιστεί στο τηγάνι μας.

Ιδιαίτερες συνταγές του Σεφ θα βρείτε στην ιστοσελίδα του : https://www.stratosiosifellis.com/

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button